Disney begint aan nieuwe ontslagronde, tot 4000 banen weg

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Disney begint deze week aan de tweede ontslagronde om kosten te besparen, melden bronnen aan The Hollywood Reporter. In een memo dat maandag is verstuurd en in handen is van het Amerikaanse vakblad, worden werknemers van The Walt Disney Company op de hoogte gesteld van de aanstaande ontslagen.

"Het zijn moeilijke beslissingen die we niet zomaar nemen, maar iedere beslissing is zorgvuldig genomen en we doen er alles aan om te zorgen dat dit proces met respect en mededogen verloopt", laten Dana Walden en Alan Bergman van Disney Entertainment in de memo weten. De covoorzitters erkennen dat het "een periode van onzekerheid" is en danken hun werknemers voor hun begrip en geduld.

Totaal 7000 banen

In maart werden plannen voor het zogeheten metaverse, een virtuele 3D wereld waarin mensen via internet kunnen bewegen, werken en afspreken met vrienden, al geschrapt. Tot en met donderdag verdwijnen er banen bij onder meer Disney Entertainment, ESPN en de Disney-pretparken. De eerste ontslagronde meegerekend zullen er dan in totaal zo'n 4000 banen zijn geschrapt. De verwachting is dat er voor de zomer nog een ontslagronde plaatsvindt die het totale aantal geschrapte banen op circa 7000 moet brengen.

Door: ANP