Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Cabaretduo Lebbis & Jansen na 17 jaar weer samen op tournee

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
Cabaretduo Lebbis & Jansen na 17 jaar weer samen op tournee
Cabaretiers Hans Sibbel en Dolf Jansen, beter bekend als het duo Lebbis & Jansen, gaan voor het eerst in zeventien jaar samen weer een oudejaarsconference maken. Dat heeft impresariaat Bunker Theaterzaken maandag gemeld. Het zal de eerste keer sinds 2006 zijn dat de twee mannen weer met een tournee samen de theaters ingaan.

De oudejaarsconference 2023 krijgt als titel SUBLIEM. De eerste try-outs vinden in juni plaats. Vanaf september treden de mannen vier maanden door het hele land op. Zij zullen de show spelen in tachtig theaters. De voorverkoop is maandagavond van start gegaan; de complete speellijst staat op de website van Bunker. Het tweetal maakte het nieuws maandagavond bekend in RTL-talkshow Beau.

"We hebben nu allebei ruim zeventien jaar samen gespeeld, daarna zeventien jaar allebei solo", stelt Jansen (59) aan het ANP. "Het voelde weer goed om nu weer samen iets te gaan maken." Sibbel (64) noemt de reünie met zijn oude maatje "alsof je vroeger in een topteam zat, en na lange tijd in de oude bezetting weer een wedstrijd mag gaan spelen. In 2006 voelden we allebei de behoefte alleen te kijken wat we konden, nu zijn we eraan toe om in elk geval weer samen vier maanden het podium op te gaan."

Solocarrière

Lebbis en Jansen traden tussen 1988 en 2006 samen op en maakten in die periode elk jaar een oudejaarsvoorstelling. Sindsdien kozen de twee mannen elk met succes voor een solocarrière. Jansen zette de traditie van de oudejaarsshows voort. Hij is met deze editie toe aan zijn 35e oudejaarsshow.

Het tweetal stond in 2011 nog eenmaal samen op een podium tijdens Lowlands. In december 2021, tijdens de coronalockdown, maakten Lebbis en Jansen een korte conference voor theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Zij kregen toen als eerbetoon een Zilveren Raampje, omdat zij volgens de jury al dertig jaar belangrijke gezichten zijn "voor het geëngageerde cabaret in Nederland."

Door: ANP

29 september '23 (13:21)

Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

29 september '23 ( 9:40)

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman winnen Gouden Griffel

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het boek Misjka, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Zij krijgen hun prijs vrijdagavond op het Kinderboekenbal.

29 september '23 ( 9:01)

Kane voegt nóg twee nieuwe shows toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni volgend jaar nog een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Humberto.

28 september '23 (14:43)

Gecancelde kunstenaar Paul Blanca in de hoofdrol van nieuwe documentaire

In oktober is het twee jaar geleden dat fotograaf Paul Blanca overleed op 62-jarige leeftijd na een leven van drugs- en alcoholgebruik. Cinemien, DOXY Films en Thinking Out Loud Productions komen op 19 oktober met een nieuwe film over de laatste maanden uit het leven van dit vergeten Nederlandse kunsticoon: Paul Blanca – Deze Film Redt Je Leven. Dit meldt Cinemien.

28 september '23 (11:24)

Fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan Eregalerij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een werk van de overleden fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan de Eregalerij. De foto Hope is donderdagochtend als eerbetoon aan Olaf geïnstalleerd.

28 september '23 ( 9:50)

Nationaal Holocaustmuseum opent volgend jaar de deuren

Het Nationaal Holocaustmuseum opent op 11 maart 2024 de deuren voor publiek. Dat heeft algemeen directeur Emile Schrijver bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ongeveer veertig Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Ook de Hollandsche Schouwburg gaat op die datum weer open.

28 september '23 ( 8:54)

Van Gogh Museum viert 50e jubileum met Pokémon

Het Van Gogh Museum organiseert de komende tijd verschillende activiteiten rondom Pokémon, ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum. Met de samenwerking wil het museum in Amsterdam een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

27 september '23 (10:26)

Nederlandse film Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat maakte de EFA woensdag bekend. De film maakt dus kans op prijzen bij de uitreiking in december, inclusief de prijs voor beste Europese film van het jaar. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

27 september '23 ( 8:47)

Afscheid van Erwin Olaf in Westerkerk Amsterdam 

Familie, naasten en vrienden nemen woensdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid van Erwin Olaf, die vorige week onverwacht overleed. De uitvaartbijeenkomst voor de 64-jarige fotograaf is besloten. Er worden ongeveer duizend persoonlijk uitgenodigde gasten verwacht.

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.