Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Cabaretduo Lebbis & Jansen na 17 jaar weer samen op tournee

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Cabaretduo Lebbis & Jansen na 17 jaar weer samen op tournee
Cabaretiers Hans Sibbel en Dolf Jansen, beter bekend als het duo Lebbis & Jansen, gaan voor het eerst in zeventien jaar samen weer een oudejaarsconference maken. Dat heeft impresariaat Bunker Theaterzaken maandag gemeld. Het zal de eerste keer sinds 2006 zijn dat de twee mannen weer met een tournee samen de theaters ingaan.

De oudejaarsconference 2023 krijgt als titel SUBLIEM. De eerste try-outs vinden in juni plaats. Vanaf september treden de mannen vier maanden door het hele land op. Zij zullen de show spelen in tachtig theaters. De voorverkoop is maandagavond van start gegaan; de complete speellijst staat op de website van Bunker. Het tweetal maakte het nieuws maandagavond bekend in RTL-talkshow Beau.

"We hebben nu allebei ruim zeventien jaar samen gespeeld, daarna zeventien jaar allebei solo", stelt Jansen (59) aan het ANP. "Het voelde weer goed om nu weer samen iets te gaan maken." Sibbel (64) noemt de reünie met zijn oude maatje "alsof je vroeger in een topteam zat, en na lange tijd in de oude bezetting weer een wedstrijd mag gaan spelen. In 2006 voelden we allebei de behoefte alleen te kijken wat we konden, nu zijn we eraan toe om in elk geval weer samen vier maanden het podium op te gaan."

Solocarrière

Lebbis en Jansen traden tussen 1988 en 2006 samen op en maakten in die periode elk jaar een oudejaarsvoorstelling. Sindsdien kozen de twee mannen elk met succes voor een solocarrière. Jansen zette de traditie van de oudejaarsshows voort. Hij is met deze editie toe aan zijn 35e oudejaarsshow.

Het tweetal stond in 2011 nog eenmaal samen op een podium tijdens Lowlands. In december 2021, tijdens de coronalockdown, maakten Lebbis en Jansen een korte conference voor theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Zij kregen toen als eerbetoon een Zilveren Raampje, omdat zij volgens de jury al dertig jaar belangrijke gezichten zijn "voor het geëngageerde cabaret in Nederland."

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.

21 mei '24 (14:47)

Annabel-zanger Hans de Booij stopt met optreden om gezondheidsklachten

Hans de Booij neemt om gezondheidsredenen afscheid van het podium. De Annabel-zanger vertelt aan De Telegraaf dat hij door fysieke klachten niet meer langdurig kan optreden.

21 mei '24 (11:00)

Altijd al eens jouw eigen kunst in het museum willen zien?

In het nieuwe ‘Tussen Kunst en Niets’ roept radiomaker Wijnand Speelman tijdens zijn programma Wijnand in de Ochtend amateurkunstenaars op om hun werken te delen met de dj. Het mooiste kunstwerk is deze zomer namelijk te zien in het Groninger Museum, meldt 3FM.

21 mei '24 (10:34)

Rick Engelkes na 7 jaar weer terug in theater

Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. De acteur produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt een van de rollen, maakt zijn bedrijf REP Entertainment dinsdag bekend.

21 mei '24 (10:26)

Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.