Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kalvijn erkent dat SBS-show Avastars 'mislukt' is

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Kalvijn erkent dat SBS-show Avastars 'mislukt' is
Presentator en YouTube-ster Kalvijn vindt zijn SBS-show Avastars "mislukt". Dat vertelt hij dinsdag in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild.

"Ik zeg misschien iets te voorbarig dat het mislukt is", stelt Kalvijn. "Ik ben wel heel erg van de cijfers. Dus ook alles wat ik online doe, dat vind ik wel belangrijk, je kan er niet omheen."

De YouTube-ster vindt het ook niet chique om te zeggen dat iets wel een succes was als dat niet het geval is. "Iedereen had natuurlijk gehoopt binnen dat productieteam, inclusief mezelf en John de Mol, dat het allemaal in zou slaan als een bom. Dat heeft het ook gedaan, maar dan op een andere manier. Alleen, de vraag: is het mislukt? Ik denk dat het te vroeg is, en ondanks dat er jaren aan gewerkt is, dat het misschien nog wel meer tijd nodig had om geperfectioneerd te worden."

Produceren

Misschien had Kalvijn zich meer verantwoordelijk gevoeld als hij behalve presentator ook producent was geweest, voegt hij daaraan toe. "Als je wil dat ik mee ga beslissen of mee ga produceren, dan moeten we het samen gaan doen! Snap je? Ik zou het fantastisch vinden om eens een keer zoiets samen te doen."

Het SBS6-programma Avastars trok in de laatste weken op primetime minder dan 100.000 kijkers. De show was een zangwedstrijd met virtuele artiesten die worden aangestuurd door een professionele zanger en danser. Het programma zat al vanaf het begin in een dalende lijn wat betreft kijkcijfers. Ondanks de tegenvallende kijkcijfers besloot Talpa het programma vrijdagavond op primetime te blijven uitzenden.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.