Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Aanbieders willen met ECV in gesprek over tv-rechten Eredivisie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Aanbieders willen met ECV in gesprek over tv-rechten Eredivisie
TV-aanbieders DELTA, KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo hebben maandag een voorstel om voetbal breder beschikbaar te maken via televisie naar de Eredivisie CV (ECV) gestuurd. De aanbieders willen met de ECV in gesprek over de televisierechten van de Eredivisie vanaf 2025. Het idee is dat eredivisieclubs "meer regie en meer inkomsten" krijgen dan met het huidige systeem, laat een zegsman weten.

De voetbalrechten worden nu geëxploiteerd door de ECV en een buitenlandse partij, is in een gezamenlijk bericht hierover te lezen. Doel is om de exploitatie van de rechten terug naar Nederland te halen. "De Nederlandse tv-aanbieders hebben samen het bereik om eredivisievoetbal in alle Nederlandse huishoudens beschikbaar te maken", is in het bericht te lezen.

Precieze details zijn nog niet te geven, laat een woordvoerder weten, want die moeten uit een gesprek met de ECV volgen. Het idee is dat een "nieuw systeem" wordt gecreëerd waarbij eredivisieclubs "een fiks deel van de winst op rechten terugkrijgen". "De winst gaat op dit moment naar aandeelhouders van ESPN in Amerika, daar zien de clubs niks van terug. We willen een groot deel van de winst terugbrengen naar de club."

Flexibiliteit

Clubs krijgen met het voorstel "meer flexibiliteit om met rechten aan de slag te gaan". "Op dit moment zitten alle rechten bij één partij en dus kunnen die clubs niet meer die beelden zelf vrijelijk streamen. Straks, als dit voorstel wordt aangenomen, is het mogelijk dat iedere individuele club over beelden kan beschikken en via platforms kunnen aanbieden."

Naast de garantie dat voetbal in de toekomst breed beschikbaar blijft, biedt dit voorstel volgens de woordvoerder mogelijk garantie dat het betaalbaar blijft. "Nu is er één partij die de prijs bepaalt, straks zijn dat vier partijen die met elkaar concurreren."

Door: ANP

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.

24 november '23 (13:04)

Politie doet merkwaardige vondst in Rheden: sarcofaag aangetroffen in bushokje

Woensdag heeft de politie een vreemde vondst gedaan. In een bushokje aan de Oranjeweg is een sarcofaag aangetroffen. Er lag niemand in de kist, meldt Omroep Gelderland. 

24 november '23 ( 9:22)

Wisselende reacties onder cultuurorganisaties over verkiezingsuitslag

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen levert gemixte reacties op onder cultuurorganisaties. Zo zien Kunsten’92, belangenorganisatie van de kunst-, cultuur- en erfgoedwereld een extra uitdaging in de verkiezingsuitslag. Een andere partijen, zoals de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouworganisaties, kijkt de komende tijd ‘nauwlettend waar kansen liggen’ en wil in gesprek met de overheid. De PVV, die de meeste zetels heeft gehaald tijdens de verkiezingen, wil het liefst stoppen met kunst- en cultuursubsidies.