Goldband verrast fans met extra nieuwe single

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Goldband heeft niet één maar twee nieuwe singles uitgebracht. Naast het nummer Rommel is donderdag ook een gelijknamige ep verschenen met daarop de track Paniekaanval. Een derde nummer, genaamd Het Gesprek, is als "gek introotje" opgenomen, legde de groep donderdag uit in de middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic.

Rommel, de leadsingle, gaat over de verdovende en stimulerende middelen die bandleden Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen gebruiken. "Het is een eerlijk verhaal over hoe wij daarmee omgaan", zei Driessen daarover. "Wij komen uit een omgeving waar het mogelijk is om er eerlijk over te praten, ook met onze ouders en zo. Ik hopen dat andere mensen dat ook kunnen doen."

Driessen verwees daarbij naar de ophef die begin dit jaar op sociale media ontstond toen een video rondging waarin te zien is dat Driessen drugs gebruikt voor de neus van zijn fans. "Je zag de reacties op dat filmpje, het raakt toch de gevoelige snaar, zeg maar."

Betaalbare Romantiek

Rommel is de eerste nieuwe single van Goldband in lange tijd. Na het verschijnen van het hitalbum Betaalbare Romantiek in augustus 2021 verscheen vorig jaar alleen nog de single Psycho. Wel deed het trio mee op het nummer Stiekem van Maan. Dat nummer staat nog altijd hoog genoteerd in de hitlijsten.

Door: ANP