Theater krijgt tientallen dreigtelefoontjes om voorleesmiddag dragqueens

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Theater LantarenVenster in Rotterdam zegt tientallen dreigende telefoontjes te hebben gehad voor het organiseren van een voorleesmiddag voor kinderen door dragqueens (mannen die een vrouwelijk alter ego kiezen) komende zondag. Een woordvoerster van het theater laat weten dat er maatregelen zijn genomen om de middag goed en veilig te laten verlopen.

Tegenstanders van de voorleesmiddag door dragqueens gaan zondag demonstreren voor het theater. Onder andere Stichting De Roze Leeuw en de jongerenafdeling van de politieke partij Forum voor Democratie (JFVD) hebben aangekondigd te komen betogen. De Roze Leeuw zegt niet tegen dragqueens te zijn. Wel is de stichting bang dat door de voorleesmiddag de afkeer tegen dragqueens en daarmee ook homoseksuelen toeneemt, omdat er kinderen bij betrokken zijn. Hierdoor zouden dragqueens niet meer veilig zijn.

Volgens de woordvoerster heeft het theater de negatieve aandacht voor de voorleesmiddag niet verwacht, omdat er vaak maatschappelijke thema's aan bod komen op het podium. Daarnaast heeft LantarenVenster volgens de woordvoerster de voorleesmiddag georganiseerd omdat het theater het belangrijk vindt om onder andere de diversiteit in de samenleving te laten zien.

Voorstanders

De woordvoerster laat weten ook "veel hartverwarmende reacties" te hebben ontvangen van voorstanders van de voorleesmiddag. Volgens haar wordt zondag een tegendemonstratie gehouden door de politieke partij BIJ1.

De gemeente Rotterdam zegt donderdag op de hoogte te zijn van de demonstraties. Een woordvoerder laat weten de situatie te monitoren.

door: ANP