Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Theater krijgt tientallen dreigtelefoontjes om voorleesmiddag dragqueens

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Theater krijgt tientallen dreigtelefoontjes om voorleesmiddag dragqueens
Theater LantarenVenster in Rotterdam zegt tientallen dreigende telefoontjes te hebben gehad voor het organiseren van een voorleesmiddag voor kinderen door dragqueens (mannen die een vrouwelijk alter ego kiezen) komende zondag. Een woordvoerster van het theater laat weten dat er maatregelen zijn genomen om de middag goed en veilig te laten verlopen.

Tegenstanders van de voorleesmiddag door dragqueens gaan zondag demonstreren voor het theater. Onder andere Stichting De Roze Leeuw en de jongerenafdeling van de politieke partij Forum voor Democratie (JFVD) hebben aangekondigd te komen betogen. De Roze Leeuw zegt niet tegen dragqueens te zijn. Wel is de stichting bang dat door de voorleesmiddag de afkeer tegen dragqueens en daarmee ook homoseksuelen toeneemt, omdat er kinderen bij betrokken zijn. Hierdoor zouden dragqueens niet meer veilig zijn.

Volgens de woordvoerster heeft het theater de negatieve aandacht voor de voorleesmiddag niet verwacht, omdat er vaak maatschappelijke thema's aan bod komen op het podium. Daarnaast heeft LantarenVenster volgens de woordvoerster de voorleesmiddag georganiseerd omdat het theater het belangrijk vindt om onder andere de diversiteit in de samenleving te laten zien.

Voorstanders

De woordvoerster laat weten ook "veel hartverwarmende reacties" te hebben ontvangen van voorstanders van de voorleesmiddag. Volgens haar wordt zondag een tegendemonstratie gehouden door de politieke partij BIJ1.

De gemeente Rotterdam zegt donderdag op de hoogte te zijn van de demonstraties. Een woordvoerder laat weten de situatie te monitoren.

door: ANP

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.