Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Doek valt voor Nick & Simon als muzikaal duo

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
Doek valt voor Nick & Simon als muzikaal duo
Nick & Simon stonden maandag voor de allerlaatste keer op het podium als muzikaal duo. De Volendammers werden in Rotterdam Ahoy uitgezwaaid tijdens het zesde en laatste afscheidsconcert, waarna na zeventien jaar het doek valt voor het tweetal.

Tijdens het zesde en laatste afscheidsconcert werd nog één keer uit volle borst meegezongen met alle hits. Ook vrienden Jan Smit en Kees Tol lieten zich op het podium zien.

Nick Schilder (39) en Simon Keizer (38) beëindigden hun show met een stevige knuffel en lieten zich lang toejuichen door het publiek. De laatste moest ook een aantal tranen wegpinken. Dat deden de fans al veel eerder in de show. Al bij de eerste nummers konden sommigen hun tranen niet bedwingen.

Pak maar m'n hand

Nick Schilder en Simon Keizer braken in 2006 door bij het grote publiek. Ze maakten toen al een aantal jaar samen muziek. Dankzij vriend en plaatsgenoot Jan Smit wisten ze zich in de kijker te spelen en scoorden ze vervolgens talloze hits.

De eerste nummer 1-hit was Pak Maar M'n Hand in 2007. Daarna werd nog negen keer de koppositie van de Single Top 100 veroverd met hits als Hoe Lang?, Lippen Op De Mijne en Julia. Elf platen kwamen op de eerste plaats van de albumlijst terecht. Ook het laatste album van Nick & Simon, Nu Of Nooit, bereikte in november de nummer 1-positie. Hiermee vormden ze een van de succesvolste Nederlandse muzikale duo's ooit.

Geen ruzie

In augustus maakten Schilder (39) en Keizer (38) na maanden van geruchten bekend dat ze uit elkaar gaan. Beiden willen zich richten op "al langer gekoesterde solo-aspiraties" en verzekerden dat ze geen ruzie hebben.

Het duo blijft dan ook nog samen televisie maken. Zo verschijnt binnenkort hun nieuwe AVROTROS-documentaire over The Beatles. Daarin is ook Tol te zien. Het trio maakten eerder al soortgelijke programma's over ABBA en Simon & Garfunkel.

Door: ANP

22 september '23 (11:53)

Musical SIX wegens groot succes ook volgend jaar te zien in Nederland

De internationale musical SIX is ook volgend jaar te zien in Nederland. De productie speelt momenteel voor uitverkochte zalen in Amsterdam en Rotterdam en vanwege het grote succes keert de musical weer terug naar ons land, ditmaal in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en Martiniplaza in Groningen.

22 september '23 ( 8:59)

Utrecht week lang in teken van Nederlandse films

Utrecht maakt zich op voor acht dagen Nederlandse films, sterren en rode lopers tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival. In totaal worden op het festival 247 producties vertoond, waaronder 82 premières. Voor veel van de vertoningen kan het publiek kaartjes kopen. Op de laatste dag worden de Gouden Kalveren uitgereikt, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen.

21 september '23 ( 9:23)

Belangrijkste Toneelprijzen van Nederland volgend jaar genderneutraal

De belangrijkste Toneelprijzen van Nederland zijn volgend jaar voor het eerst genderneutraal en dragen dan de naam Theo d'Or. Dat maakte de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) donderdag bekend.

21 september '23 ( 9:23)

BN'ers staan op social media stil bij overlijden Olaf en prijzen zijn oeuvre

Bekende Nederlanders staan woensdag op sociale media stil bij het overlijden van Erwin Olaf. De fotograaf is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend op 64-jarige leeftijd overleden.

20 september '23 (12:42)

Langverwachte nieuwe boek Francine Oomen op 1 in Bestseller 60

Francine Oomen komt met haar langverwachte nieuwe deel uit de Hoe overleef ik-reeks op nummer 1 binnen in de Bestseller 60 van Stichting CPNB. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, zoals het boek heet, is het eerste nieuwe deel in de serie sinds Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? uit 2015.

20 september '23 ( 9:08)

Dit is de cast voor theatervoorstelling over Marianne Timmer

Actrices Els Vegter en Liesbeth Groenwold zijn in december te zien als Marianne Timmer in Timmertje, de theatervoorstelling over de bekende Nederlandse schaatskampioene. Andere hoofdrollen zijn voor Tessa van Roon als schaatsster Renske Vellinga, een leeftijdgenote van Timmer, en Bas de Bruijn, die de rol van haar coach Peter Mueller op zich neemt. Dat werd dinsdag onthuld tijdens de castpresentatie van het stuk door de Groningse stichting Pandeon.

19 september '23 ( 9:48)

Na succesvolle eerste editie opnieuw viering Slag op de Zuiderzee in Hoorn

De eerste editie van vorig jaar was een succes. Daarom viert Hoorn ook dit jaar op 14 en 15 oktober de Slag op de Zuiderzee. Dit jaar wordt het nog grootser, want 2023 is het jubileumjaar van deze onderbelichte, maar historisch erg belangrijke zeeslag. Het is precies 450 jaar geleden dat voor de Hoornse kust de overwinning plaatsvond op de Spanjaarden en zo het prille Nederland ontstond. Op 14 en 15 oktober viert de havenstad de vrijheid tijdens een feestelijke herdenking van de Slag op de Zuiderzee uit 1573. Een weekend lang bruist de historische binnenstad van gratis activiteiten voor iedereen: muziek, theater, historische schepen, kinderactiviteiten, marcherende schutters en zingende geuzen. Dat meldt het Westfries Museum.

18 september '23 ( 9:34)

Toneelprijzen Theo d'Or en Louis d'Or voor Eelco Smits en Mariana Aparicio

In het Internationaal Theater Amsterdam worden zondagavond de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen uitgereikt. Tijdens de afsluiting van het Gala van het Nederlands Theater wordt bekend wie met de Theo d'Or en de Louis d'Or naar huis gaan.

18 september '23 ( 8:50)

Schrijfster Mette Maria van Dijk bedreigd vanwege 'stereotyperend' debuutroman

Schrijfster Mette Maria van Dijk krijgt zulke felle reacties op haar debuutroman, dat ze niet meer naar huis durft. De 23-jarige schrijfster mijdt momenteel haar huis in de Bijlmer waar ze al anderhalf jaar woont, zegt ze in een interview met De Telegraaf.

15 september '23 (13:16)

Critici kiezen fietsende Hauer tot beste Nederlandse filmscène

De fietstocht door het centrum van Amsterdam in Turks Fruit is door Nederlandse filmcritici uitgeroepen tot de beste filmscène uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Dat meldt de VARAgids, die de verkiezing organiseerde, vrijdag. Recensenten van de VARAgids en een aantal andere kranten en bladen gaven het fragment met Rutger Hauer en Monique van de Ven de meeste punten. Het magazine organiseerde de verkiezing vanwege het Nederlands Film Festival dat komende week van start gaat.