Zanger Steven Tyler ontkent seksueel misbruik

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Steven Tyler heeft volgens muziekblad Rolling Stone de beschuldigingen van seksueel misbruik die onlangs tegen hem werden gedaan, ontkend. De Aerosmith-zanger werd er drie maanden geleden van beschuldigd in de jaren zeventig een relatie te zijn aangegaan met de toen zestienjarige Julia Holcomb, die daar niet mee in zou hebben gestemd.

Tyler was destijds 25 jaar. Volgens de inmiddels 75-jarige artiest was er sprake van wederzijdse instemming en zou hij als voogd van het meisje bovendien naar eigen zeggen immuniteit hebben genoten voor zijn acties

Abortus 

Naast dat ze gedwongen zou zijn tot de seksuele relatie met Tyler, beweert Holcomb eveneens dat zij gedwongen werd abortus te ondergaan toen zij 17 jaar oud en zwanger van hem was. Volgens Tyler kon Holcomb geen leed hebben ondervonden als gevolg van zijn acties. Mocht zij dat wel hebben ondervonden, dan zou dat in ieder geval niet door hem zijn gekomen, zegt hij ter verdediging.

Schijnvoogdij 

In een reactie op de verdediging van Tyler laat de advocaat van Holcomb weten dat hij de reactie van de zanger 'gaslighting' vindt; een vorm van emotionele manipulatie waarbij de waarheid door de pleger wordt verdraaid of ontkend om het slachtoffer te verwarren en te laten denken dat zij juist de schuldige is. Daarnaast zou Tyler "een schijnvoogdij gebruiken om vervolging voor seksuele misdrijven te ontlopen". "De bewering dat voogdij gelijkstaat aan instemming en toestemming voor seksueel misbruik" is volgens de advocaat "een walgelijke en mogelijk gevaarlijke" verdedigingsvorm.

Door: ANP