Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sander van de Pavert vindt het best tricky dat koning fan is van LuckyTV

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Sander van de Pavert vindt het best tricky dat koning fan is van LuckyTV
Sander van de Pavert is vereerd en gevleid dat koning Willem-Alexander fan is van LuckyTV. Maar tegelijkertijd is de Haagse programmamaker ook op zijn qui-vive, laat hij donderdag aan het ANP weten: "Het is natuurlijk heel tricky als het onderwerp van je satire er zelf zo hard om kan lachen."

Willem-Alexander bekende in de podcast Door de ogen van de Koning dat hij en zijn gezin hard kan lachen om de filmpjes van LuckyTV die Van de Pavert de afgelopen jaren over hem maakte. "Mijn kinderen laten het ook allemaal zien, die vinden het fantastisch", aldus de koning. In LuckyTV wordt koning 'Willy' regelmatig op de hak genomen, waarbij hij in plat Haags commentaar geeft op zijn eigen activiteiten.

Terughoudender geworden 

"Ik kan zelf ook, na al die jaren, nog steeds heel hartelijk om Willy lachen", stelt Van de Pavert. "Ik ben groot fan van Willem-Alexander. De warme gevoelens zijn oprecht wederzijds." Toch merkt de komiek dat hij de afgelopen jaren wat terughoudender is geworden in het gebruik van Willem-Alexander in zijn filmpjes. "We hebben hem in de loop van de tijd best vaak opgevoerd. Je moet goed blijven doseren, er moet wel een goede, dringende reden zijn om iets met Willy te bedenken."

Sabbatical 

Wanneer de volgende LuckyTV met de koning zal verschijnen, durft Van de Pavert nog niet te zeggen. "Ik geniet van een soort sabbatical, dus ik produceer momenteel sowieso minder filmpjes dan normaal. Maar de koning hoeft niet bang te zijn: Willy komt snel weer een keer langs. Hij is voor mij als komisch personage nog lang niet op."

Door: ANP 

30 mei '24 (12:08)

Investering in breder kunst- en cultuuraanbod door provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren extra investeren in kunst en cultuur. Met deze investering wil de provincie een diverser en toegankelijker cultureel aanbod realiseren voor alle inwoners, zo meldt de provincie op haar website.

30 mei '24 ( 8:30)

Vrijdagavond op NPO 2 voor Sven Kockelmann

Sven Kockelmann neemt de vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2. Dat meldt de NPO. Hij presenteert vanaf dit najaar het WNL-programma De Politieke Vrijdag. De zender wil op NPO 1 op de late vrijdagavond "iets lichtvoetiger het weekend in gaan", met dit najaar onder andere de dramaserie Ten minste houdbaar tot, een programma over Dolly Parton en de MAX PubQuiz.

29 mei '24 (10:37)

Subsidie van 700.000 euro voor onderhoud historische Noord-Hollandse molens

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 ton subsidie beschikbaar voor het onderhoud aan historisch windmolens met een monumentenstatus, meldt de provincie.

29 mei '24 ( 9:10)

Kamer wil vergunning NPO met een jaar verlengen, omroep oppert zorgvuldig proces

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

29 mei '24 ( 8:47)

Monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam onthuld op 15 juli

Het monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam wordt op 15 juli om 15.00 uur onthuld. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam na berichtgeving van RTL Boulevard. Op 15 juli is het drie jaar geleden dat de misdaadverslaggever overleed.

28 mei '24 (12:14)

Valérie Drost neemt leiding over Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Valérie Drost wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Dit heft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt. Zij volgt per 1 september Aad Meinderts op, die met pensioen gaat. Drost is, na Gerrit Borgers, Anton Korteweg en Meinderts, pas de vierde directeur van het in 1953 opgerichte museum, meldt het Literatuurmuseum.

28 mei '24 (10:49)

Fotograaf Erwin Olaf ontvangt postuum diversiteitsprijs

Fotograaf Erwin Olaf heeft maandagavond postuum een Winq Diversity Award gewonnen voor zijn jarenlange inzet en activisme voor de regenbooggemeenschap. De prijzen van het enige queer magazine van Nederland werden uitgereikt in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Olaf overleed in september op 64-jarige leeftijd.

28 mei '24 ( 8:53)

Onderzoek naar beheer rijkscollectie musea, ook Paleis Het Loo

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed start met een langlopend onderzoek naar het beheer van de rijkscollectie door musea, waaronder door Paleis het Loo. Dat meldt de inspectie maandag.

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.”