Vermeend slachtoffer van Jeroen Rietbergen in gesprek met Hamer

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Nienke Wijnhoven, het vermeende slachtoffer van Jeroen Rietbergen, is woensdag in gesprek gegaan met Mariëtte Hamer. De regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag wilde graag het verhaal van Wijnhoven horen, zo vertelt haar woordvoerder na afloop aan het ANP.

"Dank voor de uitnodiging en het fijne gesprek @mariettehamer", schrijft Wijnhoven op Instagram bij een foto van haar en Hamer samen. Na afloop van het gesprek heeft haar advocaat Sébas Diekstra namens Wijnhoven laten weten dat het "een zeer prettig gesprek is geweest. Zij heeft alle ruimte gekregen om haar verhaal te doen. Zij voelde zich echt gehoord. Zij is heel blij met de steun die daarvan uitgaat".

Zedenfeit 

Jeroen Rietbergen, voormalig bandleider bij The Voice of Holland (TVOH), wordt vervolgd in de zaak rondom het The Voice-schandaal, zo werd half maart duidelijk. Het OM maakte bekend Rietbergen te verdenken van een zedenfeit uit februari 2018, dat zou hebben plaatsgevonden tijdens opnames van TVOH. Wijnhoven liet toen via Diekstra weten "eindelijk het gevoel te hebben dat zij erkenning krijgt voor wat haar is overkomen". Wijnhoven voelt erkenning omdat "zij als slachtoffer echt gehoord wordt".

Rietbergen bekende de relaties van 'seksuele aard' 

Rietbergen erkende voor de BOOS-aflevering waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice aan de kaak werd gesteld al dat hij zich schuldig had gemaakt aan wangedrag. Hij bekende dat hij relaties van "seksuele aard" met vrouwen had die betrokken waren bij het programma. Het OM vervolgt ook Ali B voor zedenfeiten, onder meer rond de talentenjacht. Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice is vanwege onvoldoende bewijs geseponeerd. Tegen de zanger loopt nog wel een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021, maar dat is niet gerelateerd aan The Voice.

Door: ANP