Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Siemon de Jong sluit Taarten van Abel af met 220.000 kijkers

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Siemon de Jong sluit Taarten van Abel af met 220.000 kijkers
Bakker Siemon de Jong heeft twintig jaar Taarten van Abel mooi afgesloten. Naar de laatste aflevering op NPO Zapp keken volgens Stichting KijkOnderzoek zondagavond 220.000 mensen. Dat is een hoger aantal dan dat het jeugdprogramma normaal gesproken trekt. Zo keken er vorige week op zondagochtend 51.000 mensen.

De Jong blikte in zijn laatste aflevering terug met oud-kandidaten van Taarten van Abel. "Ik stop omdat ik na twintig jaar en driehonderd en nog wat afleveringen bang ben om mezelf te herhalen en dat bepaalde magie verdwijnt", vertelde de bakker over zijn motivatie om te stoppen met presenteren. "Het is mooi geweest, we kunnen terugkijken op twintig prachtige jaren."

Volgens oud-kandidaat Jeffrey wist De Jong tijdens het bakken kinderen op hun gemak te stellen. "Je voelt je gehoord en begrepen, dat heeft me wel geholpen. Ik denk dat ik me daar zekerder door voelde."

Terug naar Siemon de Jong

De Jong sloot de aflevering af met een woord van dank. "Ik stap nu uit de rol van bakker Abel en ik ga terug naar Siemon de Jong. Nou was er niet heel veel verschil, want ik speelde vooral mezelf. Bedankt voor het kijken en het ga jullie goed."

De toekomst van het programma na het vertrek van De Jong is nog onzeker. Een woordvoerder van de VPRO zei eerder nog niet te weten of de serie doorgaat met een andere bakker.

Kijkcijfers

Taarten van Abel scoorde zondag niet genoeg kijkers voor een plek in de top 25 van best bekeken programma's van de dag. Het NOS Journaal van 20.00 uur staat met ruim 2,1 miljoen kijkers bovenaan die lijst. Daarna volgen Studio Sport Eredivisie (1,7 miljoen) en Miljoenen Jacht (1,5 miljoen).

Door: ANP

30 mei '24 (12:08)

Investering in breder kunst- en cultuuraanbod door provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant gaat de komende jaren extra investeren in kunst en cultuur. Met deze investering wil de provincie een diverser en toegankelijker cultureel aanbod realiseren voor alle inwoners, zo meldt de provincie op haar website.

30 mei '24 ( 8:30)

Vrijdagavond op NPO 2 voor Sven Kockelmann

Sven Kockelmann neemt de vrijdagavond voor zijn rekening op NPO 2. Dat meldt de NPO. Hij presenteert vanaf dit najaar het WNL-programma De Politieke Vrijdag. De zender wil op NPO 1 op de late vrijdagavond "iets lichtvoetiger het weekend in gaan", met dit najaar onder andere de dramaserie Ten minste houdbaar tot, een programma over Dolly Parton en de MAX PubQuiz.

29 mei '24 (10:37)

Subsidie van 700.000 euro voor onderhoud historische Noord-Hollandse molens

De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 ton subsidie beschikbaar voor het onderhoud aan historisch windmolens met een monumentenstatus, meldt de provincie.

29 mei '24 ( 9:10)

Kamer wil vergunning NPO met een jaar verlengen, omroep oppert zorgvuldig proces

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vergunning van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) met slechts een jaar verlengen. Een motie van die strekking van de VVD kreeg dinsdag steun van NSC, PVV, BBB, JA21 en FVD.

29 mei '24 ( 8:47)

Monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam onthuld op 15 juli

Het monument voor Peter R. de Vries in Amsterdam wordt op 15 juli om 15.00 uur onthuld. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam na berichtgeving van RTL Boulevard. Op 15 juli is het drie jaar geleden dat de misdaadverslaggever overleed.

28 mei '24 (12:14)

Valérie Drost neemt leiding over Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Valérie Drost wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum. Dit heft de Raad van Toezicht vandaag bekendgemaakt. Zij volgt per 1 september Aad Meinderts op, die met pensioen gaat. Drost is, na Gerrit Borgers, Anton Korteweg en Meinderts, pas de vierde directeur van het in 1953 opgerichte museum, meldt het Literatuurmuseum.

28 mei '24 (10:49)

Fotograaf Erwin Olaf ontvangt postuum diversiteitsprijs

Fotograaf Erwin Olaf heeft maandagavond postuum een Winq Diversity Award gewonnen voor zijn jarenlange inzet en activisme voor de regenbooggemeenschap. De prijzen van het enige queer magazine van Nederland werden uitgereikt in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Olaf overleed in september op 64-jarige leeftijd.

28 mei '24 ( 8:53)

Onderzoek naar beheer rijkscollectie musea, ook Paleis Het Loo

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed start met een langlopend onderzoek naar het beheer van de rijkscollectie door musea, waaronder door Paleis het Loo. Dat meldt de inspectie maandag.

27 mei '24 (11:44)

Koning opent in juni vernieuwd museum Hermitage in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent op dinsdagmiddag 18 juni in Amsterdam het H'ART Museum, voorheen bekend als de Hermitage. Tegelijk met de opening van het museum opent de koning ook de eerste grote tentoonstelling, Kandinsky, een samenwerking tussen H'ART Museum en Centre Pompidou in Parijs.

27 mei '24 ( 9:49)

Na 20 jaar duikt gestolen schilderij Westfries Museum op in Polen

Bijna twintig jaar na de kunstroof in het Westfries Museum duikt het schilderij ‘Rebecca en Eliëzer’ van de Hoornse schilder Jan Linsen op in Polen. De Poolse politie trof het schilderij aan tijdens een inval in een appartement in Krakau. Deze bleek in handen te zijn van een man met Oekraïense nationaliteit. Het museum is erg blij dat het schilderij is teruggevonden. Directeur Ad Geerdink: “Dit sterkt ons in de overtuiging dat de nu nog missende 18 kunstwerken ooit ook weer in het museum te zien zullen zijn.”