Flip Noorman wint Annie M.G. Schmidtprijs

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Flip Noorman is dit jaar tot de winnaar van de 31e Annie M.G. Schmidtprijs verkozen. De zanger kreeg de award en bijbehorende geldprijs van 3500 euro voor zijn lied Ze Weten Wie Je Bent, afkomstig uit het theaterprogramma Love it.

Volgens de jury, waarin onder anderen Cor Bakker en Meral Polat zitting hebben, "grijpt dit nummer je bij de strot". "Ze Weten Wie Je Bent is geen nummer waarna je schouderophalend kalm verder gaat met je leven. Daarom is het zo’n goed theaterlied."

31e editie

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival. De award wordt sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van het beste Nederlandstalige theaterlied van het afgelopen jaar.

Noorman liet onder anderen Johan Goossens, Jan Beuving en de Musketiers, het gezelschap bestaande uit Paskal Jakobsen, Bertolf Lentink, Daniël Lohues en Paul de Munnik, achter zich in de verkiezing. Eerdere winnaars van de Annie M.G. Schmidtprijs waren onder anderen Brigitte Kaandorp, Alex Klaasen en Jeroen van Merwijk.

Door: ANP