Speciale actie Museumweek: leen je museumkaart uit

Ter gelegenheid van de Museumweek, die plaatsvind van 1 t/m 7 april, is een speciale actie gelanceert. Houders van de Museumkaart mogen deze uitlenen aan een ander, die daarmee gratis een museum mag bezoeken. De actie is bedoeld om mensen die dat niet vaak doen, naar het museum te krijgen. Dit meldt Museum.nl. 

Tijdens de Museumweek mag je dus met de kaart van een ander naar binnen. Er wordt alleen gecontroleerd of de kaart geldig is, maar verder maakt het dus niet uit of de naam en foto niet kloppen met degene die de kaart gebruikt. De kaart is wel maar geldig voor één persoon. Het is dus niet het geval dat een Museumkaarthouder iemand anders gratis mee kan nemen. Daarnaast moet het ook echt de kaart zelf zijn, en niet een foto van de kaart op de mobiel. 

Meer mensen kennis laten maken met musea

Met de actie wil men groepen die anders niet snel naar het museum gaan een kans geven om dit toch op een laagdrempelige manier een keer te doen. Museumkaarthouders worden dan ook opgeroepen hun kaart actief te delen met mensen die ze een bezoekje gunnen. 

Door: Nationale Recreatiegids