Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Landelijke stijging inbraken bij muziekstudio's en muzikanten

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Landelijke stijging inbraken bij muziekstudio's en muzikanten
In heel Nederland is de laatste maanden een stijging in het aantal inbraken bij muziekstudio's en bij muzikanten. In het programma Opsporing Verzocht werd hier aandacht voor gevraagd. Eerder gaven bronnen als 3VOOR12 ook al aan meer inbraken bij opnamestudios te signaleren. De inbraken worden volgens de politie vaak met voorkennis gepleegd. Dit meldt de NOS. 

Eind vorig jaar werden er in Groningen al meerdere inbraken gepleegd bij muziekstudio's. De afgelopen tijd kwamen daar nog meerdere inbraken bij in de omgeving van Utrecht en Brabant. Onder andere de gitarist van Kensington, Casper Starreveld, raakte hierbij enkele gitaren kwijt. Bij de inbraak in studio Audioworkx in Noord-Brabant werd voor bijna 300.000 duizend euro aan microfoons buitgemaakt. Bij studio Barn in the Meadow in Benschop, waar ook de gitaren van Starreveld stonden, bedroeg de schade 50.000 euro. 

Zorgwekkende trend 

De braaksporen lijken aan te geven dat de daders handelden met voorkennis. Waarschijnlijk zijn ze eerder in de studio's geweest en wisten ze waar de waardevolle spullen te vinden waren. De politie vermoed dat de spullen weer op de markt worden aangeboden, en roept muzikanten en hobbyisten op om uit te kijken naar de gestolen waren, en verdachte zaken te melden. 

Starreveld raakte een rode Gibson ES-335, een sunburst Fender Stratocaster en een zwarte Gibson Les Paul kwijt bij de inbraak. Tegen de NOS verklaart hij dat de gitaren hem erg dierbaar waren, en ze ook het karakter van de band bepaalden. Als muzikant wordt er een band opgebouwd met de instrumenten en "Hoewel ik denk dat je altijd een nieuwe band kunt opbouwen met een andere gitaar, zal dat tijd nodig hebben", aldus Starreveld. 

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.