Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Utrechts gezelschap maakt toneelstuk van boeken Pim Lammers

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Utrechts gezelschap maakt toneelstuk van boeken Pim Lammers
Het Utrechtse theatergezelschap Het Filiaal komt met een voorstelling die mede gebaseerd is op drie prentenboeken van auteur Pim Lammers. De voorstelling heet Het Lammetje Dat Een Varken Is en gaat op 30 april in première en zal daarna in meerdere steden te zien zijn, maakte Het Filiaal donderdag bekend. Het stuk zal ook op een groot aantal scholen worden gespeeld.

Het bekroonde boek Het Lammetje Dat Een Varken is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en ontdekt dat hij liever een varken is. Het tweede boek, De Boer En De Dierenarts, gaat over een groep dieren die doen alsof ze ziek zijn om er zo voor te zorgen dat de leuke dierenarts langskomt op de boerderij. Kamiel de Kameel, het derde boek, gaat over een boerderij waar een nieuw, gek dier komt wonen die een feestje voor de andere dieren organiseert.

De voorstelling is gemaakt door acteurs Sacha Muller en Maurits van den Berg. De muziek is gecomponeerd door Gábor Tarján. De kaartverkoop voor de voorstelling is van start gegaan.

Ophef kinderboekenweek

Lammers moest recent de opdracht als dichter van de Kinderboekenweek 2023 teruggeven, nadat hij doodsbedreigingen ontving. Deze volgden op een onlinecampagne van onder meer een aantal BN'ers die boos waren dat de auteur acht jaar geleden een verhaal voor volwassenen over 'grooming' had geschreven. De auteur las recent het gedicht eenmalig voor op het Boekenbal. De politie heeft drie verdachten geïdentificeerd die verdacht worden van de doodsbedreigingen.

De voorstelling stond al drie jaar geleden gepland, maar moest toen worden uitgesteld vanwege de coronalockdowns, laat Het Filiaal weten.

Door: ANP

04 december '23 ( 9:11)

Keti Koti bijgeschreven op lijst immaterieel erfgoed Nederland

Keti Koti, de dag van de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, is zaterdag officieel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat gebeurde op voordracht van NiNsee, het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis. Keti Koti stond al sinds 2020 in de Canon van Nederland, de vijftig vensters met belangrijke historische gebeurtenissen voor Nederland.

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.