Nieuwe serie met Monic Hendrickx trekt half miljoen kijkers

Door Redactie Nationale recreatiegids
1 min
De eerste aflevering van Arcadia, de nieuwe serie met Monic Hendrickx en Maarten Heijmans, heeft zondagavond 536.000 kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Dat is voor een serie op NPO 3 een prima score. Eerder trok de seizoensaftrap van de populaire thrillerserie Het Gouden Uur een soortgelijk aantal kijkers.

Arcadia speelt zich af in een fictieve samenleving in de nabije toekomst. Na een grote ramp zijn grondstoffen schaars en wordt er een puntensysteem geïntroduceerd die de levenskwaliteit van mensen meet. Op basis van deze zogenoemde burgerscore wordt bepaald wat ieder mens wel of niet mag doen in de maatschappij. Het leven van de gezagsgetrouwe familie Hendriks verandert van de ene op de andere dag als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd om de score van zijn dochters hoog te houden.

In de achtdelige serie zijn ook veel Vlaamse acteurs te zien, zoals Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Natali Broods. De serie is geregisseerd door Tim Oliehoek.