Tim Oliehoek maakt eerste Nederlandse film voor Disney+

Regisseur Tim Oliehoek gaat de eerste Nederlandse speelfilm maken voor streamingdienst Disney+. De film heet De Ballonvaarder Die Uit De Lucht Kwam Vallen en zal in het voorjaar van 2025 op de streamer te zien zijn. Dat heeft Disney woensdag bekendgemaakt.

De film vertelt over de 37-jarige sierkippenhouder Gaby. Zij woont op haar boerderij met haar 6-jarige zoon Kuif, haar norse moeder Mientje en de depressieve haan Bouillon. Haar leven wordt op zijn kop gezet wanneer een ballonvaarder op het land naast haar boerderij neerstort.

Wiplala

Tim Oliehoek maakte eerder veelgeprezen series als De Zaak Menten en Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Het is zijn eerste speelfilm sinds Wiplala uit 2014. "Na vijf bioscoopfilms heb ik mezelf namelijk beloofd dat ik alleen weer een speelfilm wil regisseren als de noodzaak op papier te lezen is en ik geloof dat ik die noodzaak als regisseur in dit verhaal heb gevonden", stelt de 44-jarige regisseur. Zijn nieuwe serie Arcadia, die zich afspeelt in een toekomst waarin Nederlanders volgens een puntensysteem moeten leven, is vanaf zondag te zien op NPO 3.

De Ballonvaarder Die Uit de Lucht Kwam Vallen wordt geproduceerd door Elbe Stevens Films en geschreven door Benny Lindelauf. De cast is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat Disney+ in de toekomst meer Nederlandse films en series gaat ontwikkelen.

Door: ANP