Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Thomas van Luyn is verteller in The Passion

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Thomas van Luyn is verteller in The Passion
Thomas van Luyn is de verteller in The Passion dit jaar. Dat heeft KRO-NCRV vrijdag gemeld. De rol van de verteller was de laatste die nog ingevuld moest worden. Eerder werd al bekend dat onder anderen Sinan Eroglu (Jezus), Marlijn Weerdenburg (Maria) en Buddy Vedder (Judas) te zien zijn in het paasspektakel van de NPO.

Hoewel Van Luyn geen trouwe kijker van The Passion is, besloot hij toch om mee te doen "omdat het een mooie, goedgemaakte en ontroerende productie is", vertelt hij tegen De Telegraaf. "Je vóélt de emoties die in het verhaal verstopt zitten. Ook door de muziek en het lichtgevende kruis komt de grootsheid en het belang ervan echt naar boven. Dat is de reden dat ook niet-gelovigen kijken", aldus de 55-jarige cabaretier.

Grote productie

Van Luyn, die zelf niet gelovig is, kijkt met name uit naar het schrijven van zijn teksten. "Ook om te ontdekken wie ik echt ben, dat vind ik superontroerend", zegt hij. "En verder natuurlijk de uitzending. Dat is live, spannend, maar daar ben ik wel goed in. En het is een grote productie, met het orkest en publiek, allemaal heel cool natuurlijk."

Bang voor kritiek is de verteller niet echt. "Het enige waar ik me zorgen over maakte is het feit dat ik niet gelovig ben: zullen mensen daarover vallen? Verder hoort kritiek er gewoon bij in Nederland: het weer is altijd slecht, voetbal is altijd slecht en de presentatie van Zomergasten ook. Als je eerlijk zegt wat je vindt en voelt, heb je niks hoog te houden. En ach, anders blijf ik een weekje uit de buurt van sociale media."

Door: ANP

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.