Boekenweek trapt traditioneel af met boekenbal

Schrijvers, uitgevers en andere figuren uit de literaire wereld komen vrijdagavond weer bijeen voor het boekenbal. Het feest vindt plaats in Internationaal Theater Amsterdam en is traditiegetrouw het begin van de Boekenweek, die voor de 88e keer plaatsvindt.

In de schouwburg aan het Leidseplein wordt door organisator Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) de rode loper uitgerold voor vele prominenten. Lize Spit en Raoul de Jong zijn als de boekenweekauteurs de eregasten van het boekenbal, evenals Tsead Bruinja, als de boekenweekdichter van dit jaar.

Het thema van de Boekenweek is Ik Ben Alles, en dat thema keert ook terug op het bal. Gasten is gevraagd zich te kleden zoals ze zelf het liefst willen.

Gratis reizen

De Boekenweek begint zaterdag en duurt tot en met volgende week zondag. Op de laatste dag konden mensen traditiegetrouw gratis reizen met de trein op vertoon van het boekenweekgeschenk. Vanwege corona kon deze Vrij Reizen Dag de afgelopen jaren niet doorgaan. De NS en het CPNB hebben besloten dat dit initiatief ook niet meer terugkomt.

Door: ANP