Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Dennis Schouten gaat er vanwege het steekincident even tussenuit

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Dennis Schouten gaat er vanwege het steekincident even tussenuit
Dennis Schouten heeft woensdag in de aflevering van Roddelpraat voor het eerst gesproken over het steekincident in Enschede van afgelopen weekend en raakte daarbij geëmotioneerd. Schouten werd vrijdagnacht in zijn gezicht gestoken met een mes in de bar Aspen Valley. Volgens hem gebeurde dat zonder reden. De presentator deed aangifte.

Schouten gaat er vanwege het incident "even uit". Volgende week neemt Yvonne Coldeweijer zijn plek bij Roddelpraat over.

Beschuldigingen 

De 27-jarige Schouten vertelt in de aflevering dat hij voortaan in het weekend twee keer nadenkt waar hij naartoe gaat en dat hij al dagen slecht slaapt van het incident. "Ik weet dat we zelf ook over alles en iedereen lullen, maar ik beticht mensen niet van strafbare feiten waardoor dit soort dingen kunnen gebeuren", aldus een geëmotioneerde Schouten, die daarmee doelt op beschuldigingen aan zijn adres, onder meer dat hij via Instagram een minderjarig meisje zou hebben uitgenodigd bij hem thuis. "Ik kan dat nergens terugvinden. Ik heb dat nooit zo gestuurd. Dat is nooit en te nimmer door mij gestuurd", zegt Schouten daarover.

Gestoken 

De presentator vertelt dat hij in de bar werd lastiggevallen door twee mannen. Toen hij hen verzocht te stoppen, werd hij naar eigen zeggen tegen de grond geslagen. Later hoorde Schouten van een vriend pas dat hij ook was gestoken met een mes, maar dat had hij niet gevoeld. "Ik ken ze niet, ze zijn ook nog niet opgepakt", aldus Schouten, wanneer zijn Roddelpraat-collega Jan Roos vraagt wie de mannen waren. "Ik kan niet precies vertellen waarom ik in mijn gezicht ben gestoken, dat is mij niet verteld. Ik weet het niet."

De politie heeft het incident bevestigd en doet onderzoek naar de mishandeling. De Roddelpraat-maker zegt echter dat de camerabeelden van Aspen Valley nog niet zijn opgevraagd door de politie.

Door: ANP 

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.