Weer stormloop op Vermeer-kaarten, site Rijks ligt weer plat

De website van het Rijksmuseum was maandagmiddag weer onbereikbaar nadat het museum nieuwe kaarten voor de tentoonstelling Vermeer in de verkoop had gedaan. Dat heeft een woordvoerder bevestigd. Zij wil niet zeggen om hoeveel kaarten het gaat. Het gaat om plekken in de extra avonduren waarop het museum open is tijdens de expositie.

Het is niet duidelijk wanneer de problemen met de website zijn verholpen. De kans dat mensen maandag nog kaarten kunnen bemachtigen is klein, stelt de zegsvrouw. De kaartverkoop startte om 12.00 uur, maar een paar minuten later was de website alweer onbereikbaar.

Recordaantal Vermeers

De tentoonstelling Vermeer is nog te zien tot en met 4 juni. Niet eerder waren er zoveel werken van de 17e-eeuwse meester bij elkaar te zien: 28 van de circa 37 schilderijen zijn overgekomen vanuit de hele wereld. Ook hangen er zeven werken die niet eerder in Nederland zijn getoond. Het meisje met de parel zal echter al eerder weer worden teruggehangen op haar originele plek in het Mauritshuis en dus niet de hele tentoonstelling te zien zijn.

Eerder waren 450.000 kaarten in noodtempo uitverkocht. Half februari was de website van het Rijksmuseum ook anderhalve dag niet bereikbaar door de grote stormloop.

Door: ANP