Afwezigheid Johan Derksen leidt niet tot minder kijkcijfers VI

De afwezigheid van Johan Derksen in Vandaag Inside donderdagavond heeft niet geleid tot significant minder kijkers. Wilfred Genee, René van der Gijp en Job Knoester, de invaller van Derksen, wisten 754.000 kijkers te boeien, wat rond het normale aantal ligt. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Daarmee is de SBS-talkshow terug te vinden op de tiende plek in de lijst van best bekeken programma's van donderdag.

Derksen miste de uitzending omdat hij ziek was. Presentator Genee noemde het "een aparte uitzending", omdat de 74-jarige analist zelden niet van de partij is. Derksen miste alleen in 2019 een uitzending nadat hij van de trap was gevallen en een hersenschudding en gebroken arm had opgelopen. Een week later was hij echter alweer van de partij.

Lubach

Van de andere praatprogramma's op de late avond wist alleen Arjen Lubach met zijn Avondshow meer kijkers te boeien dan Vandaag Inside. Op NPO 1 stemden 924.000 mensen af op Lubach. Na Lubach hield talkshow Op1 er daar nog 670.000 van over. Eva Jinek trok 652.000 mensen naar RTL 4.

Het best bekeken programma van donderdag was traditiegetrouw het NOS Journaal van 20.00 uur, waar bijna 1,9 miljoen mensen naar keken. Op de tweede plaats staat de 5000 meter schaatsen voor mannen tijdens de WK Afstanden in Thialf. Bijna 1,3 miljoen mensen zagen Patrick Roest er met het goud vandoor gaan. Het Half Acht Nieuws van RTL (bijna 1,2 miljoen kijkers) completeert de top drie van donderdag.

Door: ANP