Openingsavond nieuwe Nederlandse versie van Grease

Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst staan donderdag voor het eerst op het podium als Danny en Sandy in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Grease. De twee wonnen begin februari het tv-programma Op zoek naar... en moesten in enkele weken tijd worden klaargestoomd voor hun eerste show. "Of het besef er al is? Daar heb ik het veel te druk voor", zegt Van der Lingen lachend tegen het ANP.

"Ik denk dat het besef er wel komt als er iets meer rust gaat komen en we echt op het podium staan voor het publiek", vervolgt Van der Lingen over zijn eerste grote hoofdrol. "Dat is waar ik het uiteindelijk voor doe."

In de eerste twaalf repetitiedagen werd het hele stuk er in één keer "ingestampt". Dat was soms heel veel, zegt Graanoogst. "Maar gelukkig ging dat eigenlijk ook best wel goed. We zitten ook in een groep die ons heel graag wilde helpen. Er werd heel erg met ons meegedacht. En we werden gewoon heel goed opgevangen. Dus mede daardoor is het wel gelukt om het stuk binnen twaalf dagen erin te krijgen."

Slaapkamer

De welbekende muziek en de bijbehorende pasjes werden zelfs meegenomen de slaapkamer in. "Ik viel er zowat mee in slaap. De danspasjes herhaalde ik in bed nog even in m'n hoofd en daarna ging ik pas slapen", aldus Van der Lingen. Hij ging zelfs over de musical dromen. "Maar gelukkig niet zo erg dat ik zwetend en midden in de nacht wakker werd."

Komende weken worden van Grease try-outs opgevoerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Begin april volgt op dezelfde locatie de première. Dankzij die try-outs zullen Van der Lingen en Graanoogst hun personages echt eigen kunnen maken, verwachten ze. "Het is gewoon lekker dat we echt kunnen gaan spelen en dat we het echt helemaal naar onze eigen hand kunnen zetten", aldus Graanoogst.

Zenuwen zijn inmiddels aanwezig. "Niet de 'oh dit gaat me niet lukken'-zenuwen maar heel fijne zenuwen", zegt Van der Lingen. "We hebben er vooral heel veel zin in", besluit Graanoogst.

Door: ANP