Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Openingsavond nieuwe Nederlandse versie van Grease

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Openingsavond nieuwe Nederlandse versie van Grease
Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst staan donderdag voor het eerst op het podium als Danny en Sandy in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Grease. De twee wonnen begin februari het tv-programma Op zoek naar... en moesten in enkele weken tijd worden klaargestoomd voor hun eerste show. "Of het besef er al is? Daar heb ik het veel te druk voor", zegt Van der Lingen lachend tegen het ANP.

"Ik denk dat het besef er wel komt als er iets meer rust gaat komen en we echt op het podium staan voor het publiek", vervolgt Van der Lingen over zijn eerste grote hoofdrol. "Dat is waar ik het uiteindelijk voor doe."

In de eerste twaalf repetitiedagen werd het hele stuk er in één keer "ingestampt". Dat was soms heel veel, zegt Graanoogst. "Maar gelukkig ging dat eigenlijk ook best wel goed. We zitten ook in een groep die ons heel graag wilde helpen. Er werd heel erg met ons meegedacht. En we werden gewoon heel goed opgevangen. Dus mede daardoor is het wel gelukt om het stuk binnen twaalf dagen erin te krijgen."

Slaapkamer

De welbekende muziek en de bijbehorende pasjes werden zelfs meegenomen de slaapkamer in. "Ik viel er zowat mee in slaap. De danspasjes herhaalde ik in bed nog even in m'n hoofd en daarna ging ik pas slapen", aldus Van der Lingen. Hij ging zelfs over de musical dromen. "Maar gelukkig niet zo erg dat ik zwetend en midden in de nacht wakker werd."

Komende weken worden van Grease try-outs opgevoerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Begin april volgt op dezelfde locatie de première. Dankzij die try-outs zullen Van der Lingen en Graanoogst hun personages echt eigen kunnen maken, verwachten ze. "Het is gewoon lekker dat we echt kunnen gaan spelen en dat we het echt helemaal naar onze eigen hand kunnen zetten", aldus Graanoogst.

Zenuwen zijn inmiddels aanwezig. "Niet de 'oh dit gaat me niet lukken'-zenuwen maar heel fijne zenuwen", zegt Van der Lingen. "We hebben er vooral heel veel zin in", besluit Graanoogst.

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.

21 mei '24 (14:47)

Annabel-zanger Hans de Booij stopt met optreden om gezondheidsklachten

Hans de Booij neemt om gezondheidsredenen afscheid van het podium. De Annabel-zanger vertelt aan De Telegraaf dat hij door fysieke klachten niet meer langdurig kan optreden.

21 mei '24 (11:00)

Altijd al eens jouw eigen kunst in het museum willen zien?

In het nieuwe ‘Tussen Kunst en Niets’ roept radiomaker Wijnand Speelman tijdens zijn programma Wijnand in de Ochtend amateurkunstenaars op om hun werken te delen met de dj. Het mooiste kunstwerk is deze zomer namelijk te zien in het Groninger Museum, meldt 3FM.

21 mei '24 (10:34)

Rick Engelkes na 7 jaar weer terug in theater

Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. De acteur produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt een van de rollen, maakt zijn bedrijf REP Entertainment dinsdag bekend.

21 mei '24 (10:26)

Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.