Milan vindt terugkeer Les Misérables na ziekte 'retespannend'

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Milan van Waardenburg vindt zijn terugkeer op het toneel donderdag "retespannend", laat de acteur woensdag weten aan het ANP. De acteur heeft vier voorstellingen van de nieuwe musical Les Misérables, die in maart officieel begint, moeten missen door een keelontsteking. "Dus ik spring een soort van in het diepe."

"Ik lag er flink vanaf", blikt Van Waardenburg terug, die werd vervangen door acteur René van Kooten. "Gelukkig ben ik weer aan de betere hand." Eigenlijk begon hij al met repeteren toen hij al "een verzwakt immuunsysteem" had. "Toen ik begon met repeteren ben ik ziek geweest, dus ik was eigenlijk al niet helemaal topfit toen we begonnen. Het is een hele intense periode geweest qua repetities, het hakte erin."

Eruit op een cruciaal moment

Hij moest er door zijn keelontsteking "uit op een cruciaal moment". "Maar vanaf morgen speel ik gelukkig weer"zei hij woensdag. Hoewel hij het spannend vindt, heeft hij "heel veel zin in morgen". "Ik kijk ernaar uit."

De nieuwe Nederlandse versie van de musical wordt op 5 maart groots afgetrapt in Theater Carré in Amsterdam. Les Misérables is gebaseerd op het wereldberoemde boek van schrijver Victor Hugo en vertelt over de ellende van het Franse volk in de halve eeuw na de revolutie.

Door: ANP