Lil Kleine en Boef meteen naar nummer één met nieuwe single Herinnering

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Lil Kleine staat een week na het uitbrengen van zijn nieuwe plaat Herinnering, waarop hij samen met Boef te horen is, bovenaan de Singles Top 100. De twee Nederlandse rappers stoten daarmee Miley Cyrus met haar wereldhit Flowers van de eerste plaats. Cyrus is terug te vinden op de tweede plaats.

De notering bovenaan de hitlijst is geen verrassing, gezien het succes dat het nummer van Lil Kleine en Boef meteen nadat het werd uitgebracht al beleefde. Zo brak het nummer op Spotify het record van meeste streams op de eerste dag na release. Herinnering werd binnen een dag ruim 846.000 keer beluisterd.

Het is alweer de tiende nummer 1-hit van Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet. De artiest deelde op Instagram een screenshot van de hitlijst. "Sprakeloos", schreef hij daarbij. Scholten gaf in een eerder statement op social media al aan dat het succes hem "mega goed" doet. "Als ik de cijfers en alle positieve reacties zie, krijg ik alleen maar nog meer zin om jullie mijn nieuwe muziek te laten horen", aldus Scholten, die nog altijd verdacht wordt van mishandeling van zijn ex-partner Jaimie Vaes. Zij heeft aangifte tegen de rapper gedaan.

In het lied rapt Scholten over zijn relatie met Vaes en dat hij die achter zich wil laten. "Iemand anders moet je pijn verzachten want ik zet je bij dezen uit mijn gedachten", aldus de artiest in het nummer.

Singles Top 10 week 7

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, titel, o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Boef feat. Lil Kleine - Herinnering

2. (1) Miley Cyrus - Flowers

3. (2) Maan feat. Goldband - Stiekem

4. (4) Claude - Ladada (Mon Derniet Mot)

5. (3) Zoë Tauran - Therapie

6. (5) FLEMMING - Paracetamollen

7. (9) Boef feat. Cristian D - Probleem

8. (6) RAYE feat. 070 Shake - Escapism.

9. (8) Metro Boomin feat. The Weeknd & 21 Savage - Creepin'

10. (7) Bilal Wahib feat. Fabiënne Bergmans - Ik Space

Door: ANP