Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Lil Kleine en Boef meteen naar nummer één met nieuwe single Herinnering

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Lil Kleine en Boef meteen naar nummer één met nieuwe single Herinnering
Lil Kleine staat een week na het uitbrengen van zijn nieuwe plaat Herinnering, waarop hij samen met Boef te horen is, bovenaan de Singles Top 100. De twee Nederlandse rappers stoten daarmee Miley Cyrus met haar wereldhit Flowers van de eerste plaats. Cyrus is terug te vinden op de tweede plaats.

De notering bovenaan de hitlijst is geen verrassing, gezien het succes dat het nummer van Lil Kleine en Boef meteen nadat het werd uitgebracht al beleefde. Zo brak het nummer op Spotify het record van meeste streams op de eerste dag na release. Herinnering werd binnen een dag ruim 846.000 keer beluisterd.

Het is alweer de tiende nummer 1-hit van Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet. De artiest deelde op Instagram een screenshot van de hitlijst. "Sprakeloos", schreef hij daarbij. Scholten gaf in een eerder statement op social media al aan dat het succes hem "mega goed" doet. "Als ik de cijfers en alle positieve reacties zie, krijg ik alleen maar nog meer zin om jullie mijn nieuwe muziek te laten horen", aldus Scholten, die nog altijd verdacht wordt van mishandeling van zijn ex-partner Jaimie Vaes. Zij heeft aangifte tegen de rapper gedaan.

In het lied rapt Scholten over zijn relatie met Vaes en dat hij die achter zich wil laten. "Iemand anders moet je pijn verzachten want ik zet je bij dezen uit mijn gedachten", aldus de artiest in het nummer.

Singles Top 10 week 7

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, titel, o.b.v. Single Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Boef feat. Lil Kleine - Herinnering

2. (1) Miley Cyrus - Flowers

3. (2) Maan feat. Goldband - Stiekem

4. (4) Claude - Ladada (Mon Derniet Mot)

5. (3) Zoë Tauran - Therapie

6. (5) FLEMMING - Paracetamollen

7. (9) Boef feat. Cristian D - Probleem

8. (6) RAYE feat. 070 Shake - Escapism.

9. (8) Metro Boomin feat. The Weeknd & 21 Savage - Creepin'

10. (7) Bilal Wahib feat. Fabiënne Bergmans - Ik Space

Door: ANP

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.

24 november '23 (13:04)

Politie doet merkwaardige vondst in Rheden: sarcofaag aangetroffen in bushokje

Woensdag heeft de politie een vreemde vondst gedaan. In een bushokje aan de Oranjeweg is een sarcofaag aangetroffen. Er lag niemand in de kist, meldt Omroep Gelderland. 

24 november '23 ( 9:22)

Wisselende reacties onder cultuurorganisaties over verkiezingsuitslag

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen levert gemixte reacties op onder cultuurorganisaties. Zo zien Kunsten’92, belangenorganisatie van de kunst-, cultuur- en erfgoedwereld een extra uitdaging in de verkiezingsuitslag. Een andere partijen, zoals de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouworganisaties, kijkt de komende tijd ‘nauwlettend waar kansen liggen’ en wil in gesprek met de overheid. De PVV, die de meeste zetels heeft gehaald tijdens de verkiezingen, wil het liefst stoppen met kunst- en cultuursubsidies. 

24 november '23 ( 8:45)

Acteur en regisseur Helmert Woudenberg overleden op 78-jarige leeftijd

Acteur, regisseur en toneelschrijver Helmert Woudenberg is donderdag plotseling overleden. Dat heeft zijn zoon aan het ANP laten weten. Woudenberg (78) zat midden in een theatertournee met het toneelstuk Blind. Hij overleed aan een hartaanval.

24 november '23 ( 8:41)

Tweede locatie DeLaMar Theater in Amsterdam sluit de deuren

De tweede locatie van het DeLaMar Theater in Amsterdam gaat dicht. Volgens directeur Andreas Fleischmann is de vestiging in Amsterdam-West, die enkele jaren geleden werd geopend, niet rendabel te krijgen. Het theater sluit per 2024, laat hij in een interview met Het Parool weten.