Maker van horrorversie Winnie de Poeh krijgt doodsbedreigingen

De regisseur van de horrorvariant van Winnie de Poeh, die nu ook in de Nederlandse bioscopen draait, heeft doodsbedreigingen ontvangen. Dat meldt The Daily Mail. De krant citeert uit een interview dat de regisseur met persbureau AFP had. "Het is bizar", aldus Rhys Frake-Waterfield. "Er zijn petities gestart om deze film te laten stoppen. Maar ik heb ook doodsbedreigingen gehad. Mensen hebben ook gezegd dat ze de politie gaan bellen om mij aan te geven."

In de nieuwe variant van Winnie de Poeh zijn de bekende beer en zijn vriendje Teigetje volwassen geworden. Omdat hun vriend Christopher Robin ze alleen gelaten heeft toen hij ging studeren, zijn Poeh en Teigetje flink getraumatiseerd. Als zich een groep tieners aandient in het Honderd Bunderbos besluiten de twee dieren hun bloeddorstige frustraties op hen bot te vieren.

Verlopen auteursrechten

Tot begin 2022 moesten de erven van schrijver A.A. Milne toestemming geven voor een nieuwe verfilming van het beroemde boek. Maar inmiddels zijn de auteursrechten verlopen en kan iedereen zonder enige toestemming zijn of haar nieuwe versie van Poeh maken. De horrorversie kostte nog geen 100.000 dollar en heeft inmiddels al meer dan het tienvoudige verdiend. Een tweede deel is in de maak.

Door: ANP