Limburgse gouverneur Emile Roemer te horen in carnavalsnummer

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
De Limburgse gouverneur Emile Roemer staat centraal in de nieuwe Limburgse carnavalskraker "Ich bin Emile" (ik ben Emile). Hij zingt zelf ook mee en bespeelt de saxofoon. "Ich bin Emile, ich bin tweemiel, ich bin drie daag carnaval!" klinkt het refrein.

De opnames voor de 'vastelaoves-kraker' zijn gemaakt in een Venloos café. "Ineens stond ook gouverneur Emile Roemer op het podium", meldt de Facebookpagina van de provincie Limburg maandag. "Het waren de opnames voor het nieuwe carnavalsnummer van Emil & Emile en de Emilekes, oftewel de Limburgse artiesten Bart Storcken, Frans Pollux, Emil Szarkowicz, John Tana én onze eigen gouverneur."

Gratis bier

Van de opnames is een jolige clip gemaakt, die inmiddels op Facebook en Spotify verscheen. In de tekst wordt een loopje genomen met de naam Emile. Omdat het bier almaar duurder wordt en niet meer te betalen zou zijn, is de oplossing om je voor te doen als Emile, de gouverneur. Want dan hoef je op pleinen en in zalen nergens meer te betalen, zingt het gezelschap in Noord-Limburgs dialect. "Zeg dat je Emile heet, dan kun je dienbladen vol bier bestellen met de Prins op elk bal."

Boer Koekoek

Roemer is lang niet de eerste politicus met een eigen single. De bekendste is wellicht Hendrik Koekoek, ook wel bekend als Boer Koekoek. Hij scoorde samen met Vader Abraham in 1974 een nummer 1-hit met Den Uyl Is In Den Olie. Recenter, in 2007, wist oud-minister Hilbrand Nawijn de hitlijsten te halen met het nummer Hey Jumpen.

Carnaval begint officieel zondag in het zuiden, maar de dagen ervoor waagt menigeen zich in bonte kledij al in kroegen en op pleinen om deze carnaval uitbundig te vieren, temeer omdat dat tijdens corona niet kon.

Door: ANP