Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Limburgse gouverneur Emile Roemer te horen in carnavalsnummer

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Limburgse gouverneur Emile Roemer te horen in carnavalsnummer
De Limburgse gouverneur Emile Roemer staat centraal in de nieuwe Limburgse carnavalskraker "Ich bin Emile" (ik ben Emile). Hij zingt zelf ook mee en bespeelt de saxofoon. "Ich bin Emile, ich bin tweemiel, ich bin drie daag carnaval!" klinkt het refrein.

De opnames voor de 'vastelaoves-kraker' zijn gemaakt in een Venloos café. "Ineens stond ook gouverneur Emile Roemer op het podium", meldt de Facebookpagina van de provincie Limburg maandag. "Het waren de opnames voor het nieuwe carnavalsnummer van Emil & Emile en de Emilekes, oftewel de Limburgse artiesten Bart Storcken, Frans Pollux, Emil Szarkowicz, John Tana én onze eigen gouverneur."

Gratis bier

Van de opnames is een jolige clip gemaakt, die inmiddels op Facebook en Spotify verscheen. In de tekst wordt een loopje genomen met de naam Emile. Omdat het bier almaar duurder wordt en niet meer te betalen zou zijn, is de oplossing om je voor te doen als Emile, de gouverneur. Want dan hoef je op pleinen en in zalen nergens meer te betalen, zingt het gezelschap in Noord-Limburgs dialect. "Zeg dat je Emile heet, dan kun je dienbladen vol bier bestellen met de Prins op elk bal."

Boer Koekoek

Roemer is lang niet de eerste politicus met een eigen single. De bekendste is wellicht Hendrik Koekoek, ook wel bekend als Boer Koekoek. Hij scoorde samen met Vader Abraham in 1974 een nummer 1-hit met Den Uyl Is In Den Olie. Recenter, in 2007, wist oud-minister Hilbrand Nawijn de hitlijsten te halen met het nummer Hey Jumpen.

Carnaval begint officieel zondag in het zuiden, maar de dagen ervoor waagt menigeen zich in bonte kledij al in kroegen en op pleinen om deze carnaval uitbundig te vieren, temeer omdat dat tijdens corona niet kon.

Door: ANP

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.

24 november '23 (13:04)

Politie doet merkwaardige vondst in Rheden: sarcofaag aangetroffen in bushokje

Woensdag heeft de politie een vreemde vondst gedaan. In een bushokje aan de Oranjeweg is een sarcofaag aangetroffen. Er lag niemand in de kist, meldt Omroep Gelderland.