Kluun onder de indruk van theaterbewerking Komt een vrouw bij de dokter

Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun, is behoorlijk onder de indruk van de theaterbewerking van zijn roman Komt een vrouw bij de dokter. De schrijver hield het niet droog toen hij het stuk voor het eerst zag, zei hij in de talkshow Humberto op Zondag op RTL 4.

Kluun vond onder meer de scène waarin het hoofdpersonage Carmen haar hoofd kaal scheert heftig. "Dan gaat zij een verhaal vertellen tegen haar dochtertje en houdt niemand het meer droog. Ook bij mij tranen over de wangen", vertelde de schrijver.

Huiverig

Vooraf was Kluun nog wel wat huiverig voor de opvoering. "Ik scheet zeven kleuren stront toen ik ging kijken", zo gaf hij toe. "Ik dacht: stel nou dat het slecht is, ja...Dan had ik hier niet gezeten. Maar ik kan met de hand op m'n hart zeggen: het is een fantastisch stuk. Maar neem tissues mee!"

De theaterversie wordt gemaakt door producent Korthals Stuurman Theaterbureau. De hoofdrollen zijn voor Maartje van de Wetering en Xander van Vledder. Komt een vrouw bij de dokter draait om een vrouw met kanker en haar overspelige partner. De roman kwam twintig jaar geleden uit en is sindsdien 1,2 miljoen keer verkocht. In 2009 is het verhaal verfilmd.

Door: ANP