Youp van 't Hek droomt van plek waar niemand hem kan vinden

Youp van 't Hek droomt ervan na zijn afscheid van het theater een plekje voor zichzelf te creëren waar niemand hem kan vinden. Dat bekende de 68-jarige cabaretier woensdag in een lang gesprek op NPO Radio 1. Van 't Hek is op dit moment bezig met zijn laatste tournee.

"Ik droom nu van een heel klein simpel plekje in Italië waar niemand mij kan vinden", aldus Van 't Hek. "Ik zoek geen groot huis met een zwembad, maar een heel klein plekje in een leuk stadje, schuin tegenover de kroeg, naast twee of drie hele leuke restaurantjes. Een plek waar mijn vrouw Debby en ik heen kunnen gaan en waar ik een mooi boek kan schrijven, of iets nieuws kan bedenken of mooie liedjes kan maken." De cabaretier voegt eraan toe dat hij die plek "nog lang niet gevonden heeft. Maar daar ben ik nu wel het meest naar op zoek."

Laatste Ronde

De komiek begon in oktober 2021 met de tournee van zijn laatste theaterprogramma ooit, De Laatste Ronde. Het was de planning dat hij eind februari 2024 de laatste voorstelling zou spelen in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, op zijn zeventigste verjaardag. Maar corona gooide roet in het eten van de planning. Daarom is zijn laatste optreden nu eind mei 2024. Tijdens zijn laatste tournee bezoekt de komiek alle theaters waar hij de afgelopen halve eeuw gespeeld heeft.

De succesvolle cabaretier begon zijn carrière met het gezelschap Cabaret Nar, waarmee hij tussen 1973 en 1983 een aantal shows maakte. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. Hij maakte inmiddels 28 voorstellingen, waaronder tien oudejaarsconferences.

Door: ANP