Ruim 44.000 bezoekers voor Eurosonic Noorderslag in 2023

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Eurosonic Noorderslag kijkt terug op een "uitzonderlijke" editie. Ruim 44.000 bezoekers kwamen af op de eerste fysieke editie sinds het begin van de coronacrisis. "We kwamen sterker dan ooit terug met zoveel nieuwe bezoekers en een uitverkochte editie", aldus directeur Dago Houben.

"De afgelopen week was uitzonderlijk. De sector heeft het moeilijk gehad en is nog steeds aan het herstellen van de pandemie, en onze rol als platform voor de Europese muzieksector is belangrijker dan ooit", stelt Houben. "Deze editie heeft zoveel urgente en actuele onderwerpen ter tafel gebracht, en zo'n diverse en uitstekende line-up van Europees talent gepresenteerd."

Goldband

In de afgelopen dagen traden 315 opkomende Europese acts en gevestigde namen op in Groningen. Ook was er zoals vanouds weer een groot conferentieprogramma met meer dan 150 panels, keynotes en netwerkbijeenkomsten.

Ook werden er veertig prijzen uitgereikt waarvan de Popprijs zaterdagavond het hoogtepunt was. De prestigieuze muziekprijs ging dit jaar naar Goldband.

Volgend jaar vindt de 38e editie van Eurosonic Noorderslag plaats van 17 tot 20 januari.

Door: ANP