Dua Lipa krijgt speciale Excellence Award tijdens Eurosonic Noorderslag

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Dua Lipa heeft zaterdag in Groningen de Excellence Award tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) toebedeeld gekregen. De 27-jarige Brits-Albanese zangeres wordt geprezen voor het vertegenwoordigen van haar cultuur in de muziek die ze maakt.

Lipa en haar vader en manager Dukagjin Lipa werden zaterdag geïnterviewd door IQ Magazine-redacteur Gordon Masson. Tijdens het interview vertelden vader en dochter onder meer over het uitbrengen van het populaire Future Nostalgia-album tijdens de coronaperiode, Dua's succesvolle wereldtournee en over het Sunny Hill Festival in Pristina, de hoofdstad van Kosovo. Met het festival willen de twee Kosovo op de culturele kaart zetten en geld inzamelen om de kunst- en cultuursector van het land verder te ontwikkelen.

Dua Lipa trad in 2016 voor het eerst op tijdens ESNS. Het was een van haar eerste grote buitenlandse shows, waarna ze wereldwijd doorbrak. In 2017 trad ze nogmaals op tijdens het muziekevenement in Groningen. ESNS biedt jaarlijks een podium aan zo'n 350 opkomende Europese artiesten. Onder anderen Altin Gün, Celeste, Fontaines D.C. en Sigrid begonnen op Eurosonic Noorderslag hun carrière.

Door: ANP