Net gerestaureerde Koningszaal op 29 januari gebruikt voor familieconcert

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op 29 januari vindt het derde familieconcert plaats in de net gerestaureerde Koningszaal. Na jarenlang niet meer als concertlocatie in gebruik te zijn, klinkt er nu weer muziek in deze zaal met prachtige akoestiek. Dit seizoen werd de kamermuziekserie geopend door violiste Noa Wildschut en op zondag 29 januari verzorgen het duo “ Lind’n Kelder”, bestaande uit saxofonist Johan van der Linden en pianist Henry Kelder een gevarieerd programma, gericht op het gehele gezin, met verrassende, jazzy-elementen. Zo komen er onder meer een funky lijster en andere merkwaardige vogels langs. Het concert wordt ingeleid door Maestro Jules ( dirigent Jules van Hessen). Dit meldt Kamermuziek in de Koningszaal. 

Johan van der Linden is niet alleen bekend als musicus van het Nederlands Blazersensemble, maar is ook Edisonwinnaar en oprichter van het Aurelia kwartet.

Divers programma

Henry Kelder is een zeer veelzijdig musicus: behalve pianist is hij ook actief als componist, arrangeur, dirigent ,improvisator, dirigent, kamermusicus en cultureel ondernemer.

Kelder: "Speciaal voor deze ochtend hebben we een heel divers programma samengesteld. We laten zien en horen dat de saxofoon bij uitstek geschikt is voor de cross-over van jazz, pop en andere hedendaagse stijlen. Het repertoire is toegankelijk, virtuoos, divers en laat de luisteraar achter in verwondering hoe interessant en meeslepend hedendaagse muziek kan zijn.”

Door: Nationale Recreatiegids