Uslu geeft NPO 5 miljoen om mensen terug naar theater te krijgen

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur heeft de Nederlandse Publieke Omroep een extra budget van 5 miljoen euro gegeven om meer cultuurprogramma's te maken. Dat heeft de NPO vrijdag gemeld. Het belangrijkste doel van de nieuwe programma's is om mensen na de coronajaren weer terug te laten keren naar theaters, musea, bioscopen en andere culturele instellingen.

De NPO roept voor de besteding van het geld omroepen en producenten op met voorstellen te komen voor programma's over cultuur die een breed publiek kunnen bereiken. "Omroepen en producenten kunnen vanaf deze week met voorstellen komen voor nieuwe culturele programma’s waarmee we een breed publiek in aanraking willen laten komen met diverse vormen van cultuur", stelt NPO-genremanager Stephan Alspeer, verantwoordelijk voor Cultuur en Amusement.

Dit jaar te zien

De cultuursector is nauw betrokken bij het nieuwe cultuurplan van de NPO, aldus Alspeer: "We hebben met vertegenwoordigers uit de cultuursector gesproken om te peilen waar op dit moment behoefte aan is. We zien de voorstellen van omroepen en buitenproducenten graag tegemoet." De eerste programma's die met dit nieuwe potje worden gefinancierd, moeten in de loop van 2023 te zien zijn.

Door: ANP