Mees Kees-musical met Merijn Oerlemans gaat volgend seizoen het theater in

De musicalversie van de beroemde boekenreeks Mees Kees komt volgend seizoen naar de Nederlandse theaters. De voorstelling zal van december 2023 tot en met mei 2024 in heel Nederland te zien zijn. Acteur Merijn Oerlemans gaat de titelrol vertolken. Dat heeft theaterbedrijf STENT Producties vrijdag gemeld.

De musical heet Mees Kees op Kamp, net als het tweede deel in de filmreeks. Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Rectrix Dreus wil dat het vooral een leerzame week wordt en geeft Kees daarom een dichtgetimmerd werkplan mee.

Musicals

Oerlemans was de afgelopen jaren te zien in jeugdmusicals als Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Willem Junior. De voorstelling was al eerder aangekondigd, maar de tournee werd een seizoen uitgesteld. Het is nog niet zeker of Mylene D'Anjou, die eerder was aangekondigd als Dreus, deze rol inderdaad gaat vertolken.

Eerder werden er al vijf succesvolle speelfilms gemaakt over de zeer aimabele Mees Kees. Schrijfster Mirjam Oldenhave is, net als bij de films, nauw betrokken bij de productie. De première is op 14 januari 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn. De kaartverkoop in een aantal theaters is vrijdag van start gegaan.

Door: ANP