Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hef, Paul Bergen en Veronica genomineerd voor Pop Media Prijs

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
Hef, Paul Bergen en Veronica genomineerd voor Pop Media Prijs
Rapper Hef, popfotograaf Paul Bergen en mediamaker Veronica van Hoogdalem zijn genomineerd voor de Pop Media Prijs 2022. De prijs, waarbij wordt gekeken naar het gehele oeuvre van iemand uit de media, wordt op vrijdag 20 januari voor de 29e keer uitgereikt op het festival Eurosonic Noorderslag (ESNS).

Bij de Pop Media Prijs wordt gekeken naar het gehele oeuvre van een maker, maar in het bijzonder naar uitingen over zaken die aan popmuziek zijn gerelateerd en die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt.

Iconen

Hef geeft volgens ESNS en Sena Performers Fund, die verantwoordelijk zijn voor het selecteren van de genomineerden, een "uniek inzicht" in de mediawereld. Fotograaf Paul Bergen werkt al dertig jaar als popfotograaf en bracht afgelopen jaar het boek Nineties Spirit uit, met daarin foto's van iconen uit de jaren 90. Veronica van Hoogdalem geeft muzikanten een belangrijk podium, aldus ESNS en Sena Performers Fund. In het programma Podium Zwart van Omroep Zwart zet ze talent in de spotlight.

Een onafhankelijke jury kiest de uiteindelijke winnaar. De jury bestaat dit jaar uit Chanelva Rier (zendermanager FunX), Timo Pisart (journalist 3voor12, winnaar Pop Media Prijs 2021), Wilbert Mutsaers (Head of Music Spotify Benelux) en Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR). De winnaar krijgt een geldbedrag van 3000 euro. Eerdere winnaars zijn onder anderen journalist Leon Verdonschot, popjournalist Atze de Vrieze en radiomakers Roosmarijn Reijmer en Rob Stenders.

Door: ANP

29 september '23 (13:21)

Van Gogh Museum enthousiast over grote belangstelling voor Pokémon-samenwerking

Het Van Gogh Museum is blij met de grote belangstelling voor de samenwerking met Pokémon. Het Amsterdamse museum had de aandacht verwacht en vindt het "mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is, in het museum en online", laat een woordvoerder van het museum desgevraagd weten aan het ANP.

29 september '23 ( 9:40)

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman winnen Gouden Griffel

Auteurs Edward van de Vendel en Anoush Elman hebben dit jaar de Gouden Griffel gewonnen voor het boek Misjka, de belangrijkste onderscheiding voor een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek. Dat heeft boekenkoepel CPNB donderdag bekendgemaakt. Zij krijgen hun prijs vrijdagavond op het Kinderboekenbal.

29 september '23 ( 9:01)

Kane voegt nóg twee nieuwe shows toe aan reeks in Ziggo Dome

Kane geeft op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni volgend jaar nog een extra concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat is donderdagavond bekendgemaakt in de RTL-talkshow Humberto.

28 september '23 (14:43)

Gecancelde kunstenaar Paul Blanca in de hoofdrol van nieuwe documentaire

In oktober is het twee jaar geleden dat fotograaf Paul Blanca overleed op 62-jarige leeftijd na een leven van drugs- en alcoholgebruik. Cinemien, DOXY Films en Thinking Out Loud Productions komen op 19 oktober met een nieuwe film over de laatste maanden uit het leven van dit vergeten Nederlandse kunsticoon: Paul Blanca – Deze Film Redt Je Leven. Dit meldt Cinemien.

28 september '23 (11:24)

Fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan Eregalerij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een werk van de overleden fotograaf Erwin Olaf toegevoegd aan de Eregalerij. De foto Hope is donderdagochtend als eerbetoon aan Olaf geïnstalleerd.

28 september '23 ( 9:50)

Nationaal Holocaustmuseum opent volgend jaar de deuren

Het Nationaal Holocaustmuseum opent op 11 maart 2024 de deuren voor publiek. Dat heeft algemeen directeur Emile Schrijver bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ongeveer veertig Nederlandse overlevenden en getuigen van de Holocaust. Ook de Hollandsche Schouwburg gaat op die datum weer open.

28 september '23 ( 8:54)

Van Gogh Museum viert 50e jubileum met Pokémon

Het Van Gogh Museum organiseert de komende tijd verschillende activiteiten rondom Pokémon, ter ere van de vijftigste verjaardag van het Van Gogh Museum. Met de samenwerking wil het museum in Amsterdam een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

27 september '23 (10:26)

Nederlandse film Sweet Dreams geselecteerd voor European Film Awards

De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarević is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat maakte de EFA woensdag bekend. De film maakt dus kans op prijzen bij de uitreiking in december, inclusief de prijs voor beste Europese film van het jaar. De nominaties worden binnenkort bekendgemaakt.

27 september '23 ( 8:47)

Afscheid van Erwin Olaf in Westerkerk Amsterdam 

Familie, naasten en vrienden nemen woensdag in de Westerkerk in Amsterdam afscheid van Erwin Olaf, die vorige week onverwacht overleed. De uitvaartbijeenkomst voor de 64-jarige fotograaf is besloten. Er worden ongeveer duizend persoonlijk uitgenodigde gasten verwacht.

26 september '23 (12:50)

Tania Kross wint de Johannes Vermeerprijs

Tania Kross heeft dit jaar de Johannes Vermeerprijs gewonnen. De mezzosopraan krijgt de prijs vanwege "haar toonaangevende internationale zangcarrière en de vernieuwende wijze waarop zij opera breed toegankelijk maakt en een uiteenlopend publiek aanspreekt, verbindt en inspireert", aldus de jury.