Hef, Paul Bergen en Veronica genomineerd voor Pop Media Prijs

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Rapper Hef, popfotograaf Paul Bergen en mediamaker Veronica van Hoogdalem zijn genomineerd voor de Pop Media Prijs 2022. De prijs, waarbij wordt gekeken naar het gehele oeuvre van iemand uit de media, wordt op vrijdag 20 januari voor de 29e keer uitgereikt op het festival Eurosonic Noorderslag (ESNS).

Bij de Pop Media Prijs wordt gekeken naar het gehele oeuvre van een maker, maar in het bijzonder naar uitingen over zaken die aan popmuziek zijn gerelateerd en die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt.

Iconen

Hef geeft volgens ESNS en Sena Performers Fund, die verantwoordelijk zijn voor het selecteren van de genomineerden, een "uniek inzicht" in de mediawereld. Fotograaf Paul Bergen werkt al dertig jaar als popfotograaf en bracht afgelopen jaar het boek Nineties Spirit uit, met daarin foto's van iconen uit de jaren 90. Veronica van Hoogdalem geeft muzikanten een belangrijk podium, aldus ESNS en Sena Performers Fund. In het programma Podium Zwart van Omroep Zwart zet ze talent in de spotlight.

Een onafhankelijke jury kiest de uiteindelijke winnaar. De jury bestaat dit jaar uit Chanelva Rier (zendermanager FunX), Timo Pisart (journalist 3voor12, winnaar Pop Media Prijs 2021), Wilbert Mutsaers (Head of Music Spotify Benelux) en Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR). De winnaar krijgt een geldbedrag van 3000 euro. Eerdere winnaars zijn onder anderen journalist Leon Verdonschot, popjournalist Atze de Vrieze en radiomakers Roosmarijn Reijmer en Rob Stenders.

Door: ANP