Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hef, Paul Bergen en Veronica genomineerd voor Pop Media Prijs

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Hef, Paul Bergen en Veronica genomineerd voor Pop Media Prijs
Rapper Hef, popfotograaf Paul Bergen en mediamaker Veronica van Hoogdalem zijn genomineerd voor de Pop Media Prijs 2022. De prijs, waarbij wordt gekeken naar het gehele oeuvre van iemand uit de media, wordt op vrijdag 20 januari voor de 29e keer uitgereikt op het festival Eurosonic Noorderslag (ESNS).

Bij de Pop Media Prijs wordt gekeken naar het gehele oeuvre van een maker, maar in het bijzonder naar uitingen over zaken die aan popmuziek zijn gerelateerd en die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt.

Iconen

Hef geeft volgens ESNS en Sena Performers Fund, die verantwoordelijk zijn voor het selecteren van de genomineerden, een "uniek inzicht" in de mediawereld. Fotograaf Paul Bergen werkt al dertig jaar als popfotograaf en bracht afgelopen jaar het boek Nineties Spirit uit, met daarin foto's van iconen uit de jaren 90. Veronica van Hoogdalem geeft muzikanten een belangrijk podium, aldus ESNS en Sena Performers Fund. In het programma Podium Zwart van Omroep Zwart zet ze talent in de spotlight.

Een onafhankelijke jury kiest de uiteindelijke winnaar. De jury bestaat dit jaar uit Chanelva Rier (zendermanager FunX), Timo Pisart (journalist 3voor12, winnaar Pop Media Prijs 2021), Wilbert Mutsaers (Head of Music Spotify Benelux) en Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR). De winnaar krijgt een geldbedrag van 3000 euro. Eerdere winnaars zijn onder anderen journalist Leon Verdonschot, popjournalist Atze de Vrieze en radiomakers Roosmarijn Reijmer en Rob Stenders.

Door: ANP

24 mei '24 ( 8:45)

Ook cultuursector maakt zich op voor actie tegen mogelijke btw-verhoging

Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat laat belangenorganisatie Kunsten '92 weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

23 mei '24 (11:33)

Kluun gaat met 'Help, ik heb een puber' het theater in

Kluun komt na zijn boek Help, ik heb een puber! en podcast ook met een theatervoorstelling over pubers. De schrijver staat vanaf september in zalen door het hele land.

23 mei '24 (10:28)

Nieuwe coalitieakkoord 2024: invloed op de Nederlandse cultuursector

Het nieuwe coalitieakkoord van 2024 brengt belangrijke veranderingen met zich mee voor de Nederlandse cultuursector. Het akkoord bevat zowel positieve als negatieve maatregelen die de sector diepgaand zullen beïnvloeden. Hieronder een gedetailleerd overzicht van wat de cultuursector kan verwachten.

22 mei '24 (10:49)

Gemeente Arnhem geeft ruim half miljoen uit voor impuls jongerencultuur

Cultuurinitiatieven die zich bezig houden met het ontwikkelen van talent van jongeren in de gemeente Arnhem kunnen rekenen op een gemeentelijke subsidie. Arnhem trekt hier 589.400 euro voor uit. Met deze Impuls Jongerencultuur 2023-2024 kunnen Arnhemse initiatieven jongeren ondersteunen met lessen, ruimtes en creatieve ontwikkeling, meldt de gemeente.

22 mei '24 ( 9:23)

Boekenbranche onderneemt actie tegen mogelijke btw-verhoging

De boekensector komt in actie tegen de mogelijke btw-verhoging op boeken. Volgens koepelorganisaties leidt die tot een "forse prijsverhoging" en maakt het boeken minder toegankelijk. De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Groep Algemene Uitgevers (GAU) en Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) beginnen gezamenlijk een petitie en campagne, laat een woordvoerder van CPNB weten.

22 mei '24 ( 8:55)

Jamai weer terug theater in met ode aan Elton John

Jamai keert later dit jaar terug in theaters door het land met zijn eerbetoon aan Elton John. De reprise van zijn I'm Still Standing-tournee begint op 19 oktober.

21 mei '24 (14:47)

Annabel-zanger Hans de Booij stopt met optreden om gezondheidsklachten

Hans de Booij neemt om gezondheidsredenen afscheid van het podium. De Annabel-zanger vertelt aan De Telegraaf dat hij door fysieke klachten niet meer langdurig kan optreden.

21 mei '24 (11:00)

Altijd al eens jouw eigen kunst in het museum willen zien?

In het nieuwe ‘Tussen Kunst en Niets’ roept radiomaker Wijnand Speelman tijdens zijn programma Wijnand in de Ochtend amateurkunstenaars op om hun werken te delen met de dj. Het mooiste kunstwerk is deze zomer namelijk te zien in het Groninger Museum, meldt 3FM.

21 mei '24 (10:34)

Rick Engelkes na 7 jaar weer terug in theater

Rick Engelkes keert in oktober na zeven jaar afwezigheid terug in het theater. De acteur produceert de voorstelling Murder on the Nile en speelt een van de rollen, maakt zijn bedrijf REP Entertainment dinsdag bekend.

21 mei '24 (10:26)

Eenmalig festival ter vervanging van Tong Tong Fair

Mensen die zich hadden verheugd op een bezoekje aan de Tong Tong Fair in Den Haag werden vorige week teleurgesteld door het nieuws dat het Indische festival het hoofd niet boven het financiële water kon houden. Nu is er weer goed nieuws: er wordt een eenmalig festival georganiseerd ter vervanging van de Tong Tong Fair: Pasar Siang Keci. Het festival wordt georganiseerd op 1 juni in Voorburg. Dit is in hetzelfde weekend als een ander alternatief festival voor de Tong Tong Fair, de Pasar Indonesia. Deze is in hetzelfde weekend te bezoeken, 1 en 2 juni, in De Broodfabriek in Rijswijk, meldt Omroep West.