De Vrienden van Amstel LIVE begint aan reeks van twintig shows

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De Vrienden van Amstel LIVE begint donderdagavond in Rotterdam Ahoy aan een reeks van twintig concerten in het kader van het 25-jarig bestaan. Onder anderen Guus Meeuwis, Nick & Simon, Danny Vera, Rowwen Hèze, Miss Montreal en Henk Westbroek treden op. In totaal worden er bijna 300.000 bezoekers verwacht, aldus de organisatie.

De groep Chef'Special verzorgt de openingsact en dat zullen zij op "epische wijze" gaan doen, zo beloofden de bandleden vooraf aan het ANP. "Je verwacht gekkigheid bij Vrienden van Amstel LIVE. Maar dit verwacht je niet. We gaan vliegen". De groep gaat met vijf bandleden het nummer Amigo spelen, terwijl zij allemaal in de lucht hangen. "Ik heb mijn drumstel aan het plafond gelijmd", grapt de drummer.

Met Jou Kan Ik Het Aan

De concerten zijn van 5 tot en met 9 januari, van 11 tot en met 16 januari, van 18 tot en met 23 januari en van 25 tot en met 27 januari in de Rotterdamse concertzaal. Ter gelegenheid van het jubileum hebben Anouk en Emma Heesters samen een nummer uitgebracht, Met jou kan ik het aan.

"Elke editie blijkt de vraag naar kaarten groter dan het aantal shows dat we kunnen aanbieden", zegt organisator Thom Ligthart. Daarom zijn we lang geleden met Rotterdam Ahoy in gesprek gegaan om eenmalig echt de hele maand januari vrij te maken voor deze feestelijke editie." Ook voor Ahoy is het de langste concertreeks ooit. Het record stond op naam van Frans Bauer met achttien shows.

Door: ANP