Gestolen Top 2000-letters terug bij Beeld & Geluid in Hilversum

De gestolen letters T, O en P van het NPO Radio 2 Top 2000-logo bij Beeld & Geluid in Hilversum zijn terug. Dat maakt de NPO zaterdag bekend. De letters werden in de nacht van woensdag op donderdag gestolen door oudejaarsvereniging De Geitefok als nieuwjaarsstunt.

"Natuurlijk zijn er naast de NPO Radio 2 Top 2000 ook allerlei andere eindejaarstradities", zegt Peter de Vries, zendermanager van de NPO. "Tegelijkertijd mag het niet zo zijn dat de ene traditie ten koste van de andere gaat. Ons verlichte beeldmerk is één week per jaar een populair fotodecor voor veel Top 2000 Café-bezoekers, afkomstig uit tal van dorpen en steden. We vinden het dan ook TOP dat de letters, met dank aan de politie en de coöperatieve houding van de 'letterleners', net op tijd terug zijn om de lijst van heel Nederland in stijl af te kunnen sluiten."

Belofte maakt schuld

De Geitefok maakte vrijdagavond een ronde door het dorp Oldeberkoop met de gestolen Top 2000-letters. De vereniging beloofde al de letters zaterdagochtend terug te zetten voor de deur van het Top 2000 Café. De NPO deed aangifte en de politie liet weten het OM te hebben verzocht een strafrechtelijk onderzoek te starten.

Door; ANP