Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

'Zou grote eer zijn als oudejaarsspecial Mindf*ck traditie wordt'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
'Zou grote eer zijn als oudejaarsspecial Mindf*ck traditie wordt'
Victor Mids ziet het wel zitten om een traditie te worden met de oudejaarsspecial van zijn programma Mindf*ck, die op 31 december door AVROTROS wordt uitgezonden. De illusionist verzorgt dit jaar alweer voor de zesde keer een speciale uitzending op de laatste dag van het jaar. "Als de oudejaarsspecial een moment wordt dat mensen denken: we gaan weer mindf*cken, dan zou ik dat een grote eer vinden", zegt Mids tegen het ANP.

"Door de jaren heen hebben we geleerd dat het ook een programma is waarbij de hele familie voor de buis zit", vervolgt Mids. "Het interactieve, dat je een beetje mee kan doen en achteraf erover kan kletsen, dat vind ik het mooiste dat ik iedereen kan geven", zegt de illusionist over zijn show. Er zit dan ook een interactief experiment in het programma, waaraan de kijker thuis kan meedoen. "Ik kan iedereen oproepen om vast een oliebol, vork en glas champagne klaar te zetten, want die heb je allemaal nodig", aldus Mids.

Heel Holland Bakt juryleden

In de speciale uitzending op NPO 1 zijn ook de juryleden van Heel Holland Bakt, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, te gast. Zij zullen de experimenten van dichtbij gaan meemaken. Verder wordt met een knipoog teruggeblikt op het afgelopen jaar. "Het was een duur jaar. Dus we dachten: hoe leuk zou het zijn als we illusies en trucs bedenken waarmee we die problemen op een magische manier oplossen", vertelt Mids. Een douchekop waar oneindig water uitkomt, is een van de ideeën die langskomt.

De illusionist grapt dat de oudejaarsspecial voor volgend jaar alvast in de agenda gezet kan worden, maar dat verder nog niet zeker is wat er gaat gebeuren. "Het is nog even kijken wat we gaan doen, maar er gaat volgend jaar absoluut veel magisch aankomen."

Door: ANP

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.

24 november '23 (14:41)

Voorlopig kan Cobra Museum openblijven: gemeente springt financieel bij

Het Cobra Museum in Amstelveen is voorlopig gered van faillissement. Het komende jaar krijgt het museum 1,4 miljoen euro van de gemeente om open te blijven. Daarbij moet het museum zich wel aan een aantal voorwaarden houden, meldt NOS.

24 november '23 (13:04)

Politie doet merkwaardige vondst in Rheden: sarcofaag aangetroffen in bushokje

Woensdag heeft de politie een vreemde vondst gedaan. In een bushokje aan de Oranjeweg is een sarcofaag aangetroffen. Er lag niemand in de kist, meldt Omroep Gelderland.