Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

‘Fileconcert’ op A7 door muzikant Sander: ‘Ik wilde iets doen aan de chagrijnige gezichten’

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
‘Fileconcert’ op A7 door muzikant Sander: ‘Ik wilde iets doen aan de chagrijnige gezichten’
Het was een ongebruikelijk aangezicht op de A7 gisterochtend: een muzikant speelde kerstliedjes om de tijd te doden tijdens de file. Het bleek te gaan om zanger Sander Metz. “Ik pakte mijn gitaar erbij en heb drie kwartier gespeeld. Dat konden mensen wel waarderen”. Dit meldt RTV Noord.

Metz was onderweg vanuit Friesland naar zijn werk in Bedum en Winsum, toen hij in de file belandde. Een kraanwagen had een klapband en stond stil op de vluchtstrook. Er ontstond een kilometers lange file.

Toen hij stilstond met zijn auto, bedacht Metz zich geen moment. Hij pakt zijn gitaar en loopt naar de vluchtstrook om de andere mensen in de file een optreden te geven.

“Ik zag veel chagrijnige mensen in de auto zitten en wilde hen verblijden met muziek. Ik las dat er geen gewonden waren gevallen, want anders had ik dat natuurlijk nooit gedaan.”

‘What a wonderful world’

Metz had doordat de file lang bleef aanhouden, veel tijd om muziek te spelen. Zo speelde hij van alles, van ‘What a Wonderful World’ tot ‘Jingle Bell Rock’. Hij ziet dat het wordt gewaardeerd. “Muziek verbindt toch. Ik raakte met mensen in gesprek over de kerstdagen, over vroeger en nu, en we lachten wat. Zo vloog de tijd voorbij.”

Einde van de show

Het was iets na half tien toen de file weer enigszins opgelost werd. Een rijbaan richting Groningen ging weer open, de rijbaan richting Friesland was al eerder weer geopend. Dat betekende het einde van de show van Metz. “Het verkeer kwam op gang, dus ik heb snel mijn gitaar weer in de auto gestopt om verder te rijden.”

Ondanks de file kwam Metz niet te laat op zijn werk. “We beginnen pas rond twee uur, dus ik heb nog tijd om me voor te bereiden.”

Door: Nationale Recreatiegids

04 december '23 ( 9:11)

Keti Koti bijgeschreven op lijst immaterieel erfgoed Nederland

Keti Koti, de dag van de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, is zaterdag officieel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat gebeurde op voordracht van NiNsee, het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis. Keti Koti stond al sinds 2020 in de Canon van Nederland, de vijftig vensters met belangrijke historische gebeurtenissen voor Nederland.

01 december '23 ( 9:24)

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam wint nieuwe cultuurprijs

Het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein is de eerste winnaar van de nieuwe ELJA Foundation Award voor kunst en cultuur. Dat is bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

30 november '23 (10:20)

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media verlaat kabinet voor reisorganisatie

Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) verlaat het kabinet om reisorganisatie en familiebedrijf Corendon te gaan leiden. Dat heeft de bewindsvrouw van D66 laten weten. Ze vertrekt per 1 december na een zeer dringend beroep van het bedrijf.

30 november '23 ( 9:03)

Jaarlijks korpsconcert Luxor Theater bijgewoond door koning

Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond in het Luxor Theater in Rotterdam het korpsconcert in het teken van 50-jarig jubileum van de UK/NL Amphibious Force bijgewoond. Het Korps Mariniers deelde op X foto's van de bijeenkomst.

29 november '23 (21:01)

Grootste modeprijs Nederland voor ontwerper Benchellal

Modeontwerper Mohamed Benchellal heeft woensdag in het Rijksmuseum in Amsterdam het Cultuurfonds Mode Stipendium in ontvangst genomen, dat dit jaar voor de twaalfde keer werd uitgereikt. Volgens de jury van de belangrijkste modeprijs van Nederland belichaamt Benchellal de toekomst van mode. Het stipendium bestaat uit een wisseltrofee en een bedrag van 50.000 euro, bedoeld voor verdere artistieke en zakelijke ontwikkeling en beschikbaar gesteld door een anonieme schenker.

29 november '23 (10:46)

Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

29 november '23 ( 9:42)

Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

28 november '23 (11:44)

Stedelijk Museum krijgt volgend jaar weer een beeldentuin

Het Stedelijk Museum krijgt in het najaar van 2024 weer een beeldentuin. Dat maakt het Amsterdamse museum dinsdag bekend. De tuin keert terug op de oorspronkelijke locatie van begin deze eeuw, namelijk op de plek van het huidige entreegebied van het museum.

27 november '23 (10:39)

Bezoekers voor de laatste keer naar het Afrika Museum in Berg en Dal

Dit weekend was de laatste dat het Afrika Museum in Berg en Dal open was. Zondag was de laatste dag dat mensen het museum konden bezoeken. Trouwe bezoekers reageren teleurgesteld op de sluiting, meldt Omroep Gelderland. 

27 november '23 ( 8:59)

Nederlanders kanshebbers bij 62e uitreiking Rose d'Or Awards

Twee Nederlandse tv- en filmproducties maken maandagavond in Londen kans op een Rose d'Or Award, een prestigieuze internationale tv- en audioprijs. Met het programma De Nieuwe Vermeer dingt Omroep MAX mee voor een beeldje en regisseur Saskia Boddeke is genomineerd voor de documentairefilm Het zit in mijn hart, die te zien was bij de NTR.