Gemeente Amersfoort investeert miljoenen in kunst en cultuur

Het college van Amersfoort gaat vier miljoen euro investeren in kunst en cultuur in de stad. Hiermee moet een gevarieerd en professioneel aanbood worden gerealiseerd voor ‘een breed en divers publiek’. De gemeente denkt dat de investeringen gaan naar voorstellingen, exposities, kunst of festivals. Dit meldt RTV Utrecht.

De coronapandemie heeft schade veroorzaakt in de kunst- en cultuursector. Daarom zijn de investeringen volgens het college nodig. Die stelt dat het aanbod van kunst en cultuur moet meegroeien met de groei van de stad. "Kunst en cultuur zijn onmisbare ingrediënten voor een levendige, aantrekkelijke stad”, zegt wethouder Tyas Bijholt. Hij stelt ook dat het kan zorgen voor een gevoel van saamhorigheid.

De wethouder denkt dat het extra geld gaat zorgen voor een aantrekkelijker aanbod in musea, podia en theaters. Ook de ontwikkeling van jong talent krijgt extra financiële hulp. “Juist het jonge talent kan iets nieuws toevoegen aan het aanbod.”

Daarnaast wil de gemeente structureel extra geld beschikbaar maken voor verschillende projecten in de stad. Ook worden er investeringen gemaakt in cultuuronderwijs en talent.

Door: Nationale Recreatiegids