Black Lotus met Rico Verhoeven in de hoofdrol in april in de bioscoop

De film Black Lotus, waarin Rico Verhoeven de hoofdrol speelt, is vanaf 13 april in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft de kickbokser donderdag bekendgemaakt in RTL Boulevard. Verhoeven noemt de film "een droom die uit is gekomen".

Black Lotus is een film van de Bulgaarse regisseur Todor Chapkanov. De opnames vonden plaats op meerdere locaties in Europa, onder meer Amsterdam. De elfvoudig wereldkampioen kickboksen kruipt in Black Lotus in de huid van special forces-officier Matteo Donner. Nadat zijn beste vriend is omgekomen tijdens een gezamenlijke missie is hij, kampend met schuldgevoel, de wereld rondgezworven. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en langs de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Bijrollen 

De kickbokser hintte de afgelopen jaren al meerdere malen op een acteercarrière in het buitenland. Hij speelde tot nu toe bijrolletjes in een paar Nederlandse producties, zoals Bon Bini Holland 3.

Door: ANP