Gouden Film voor Casa Coco dankzij 100.000 bioscoopbezoekers

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De film Casa Coco is door ten minste 100.000 bioscoopbezoekers bekeken, wat betekent dat de film is bekroond met de Gouden Film Award. Acteurs Joke Bruijs, Gerard Cox, Richard Groenendijk, regisseur Bob Wilbers en producenten Lucio Messercola en Frank Groenveld namen de prijs in Rotterdam in ontvangst.

Het is de dertiende film die dit jaar de Gouden Film in ontvangst mag nemen. Casa Coco, die in november in première ging, gaat over een Rotterdamse vriendengroep die ieder jaar overwintert op het eiland Bonaire in het pension van Pleun Saris (Joke Bruijs). Als Pleun ontdekt dat haar jeugdliefde Toon Emmers (Gerard Cox) er dit jaar ook bij is, doet dit de nodige stof opwaaien. Acteur Gijs de Lange, die in mei op 65-jarige leeftijd overleed, is nog in de film te zien.

Nederlands Film Festival

De prijs is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Behalve de Gouden Film Award voor 100.000 bezoekers worden ook Platina Film en Diamanten Film Awards uitgereikt aan films waarvoor respectievelijk 400.000 en 1 miljoen bioscoopkaartjes worden verkocht.

Door: ANP