Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Publiek weer welkom in Top 2000 Café, voor het eerst 24 uur lang

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Publiek weer welkom in Top 2000 Café, voor het eerst 24 uur lang
Voor het eerst sinds 2019 is er weer publiek welkom in het Top 2000 Café van NPO Radio 2. Luisteraars kunnen bovendien voor het eerst 24 uur per dag in het café, dat sinds 2010 elk jaar in Beeld en Geluid in Hilversum wordt opgebouwd, terecht. "We gaan de deuren volop opengooien", zegt zendermanager Peter de Vries tegen het ANP.

"We krijgen als vanouds de beelden van een vol café te zien", vervolgt De Vries. Volgens hem wordt het dit jaar zelfs "het grootste café van Nederland", want ook de schermen van de afgelopen twee jaar waarop luisteraars vanuit hun huiskamer te gast waren, keren terug. "Die zijn ons heel goed bevallen. We gaan daarom voor een mix van livepubliek en de schermen in het café."

De Top 2000-studio bleef de afgelopen twee jaar leeg vanwege de coronacrisis. Om alle risico's nu zo laag mogelijk te houden, is de opzet dit jaar aangepast. Waar er voorheen om het kwartier een haast continue stroom van binnenkomers en vertrekkers was die allen een half uur van de show mochten meemaken, kunnen luisteraars nu 50 minuten blijven.

Schoonmaak

Zo mengt het publiek zich niet en kan het café tijdens de uurwisseling worden schoongemaakt. Daarna kan de volgende groep van maximaal 150 mensen naar binnen. Het café hoeft daardoor 's nachts ook niet meer dicht voor een grote schoonmaak, wat betekent dat er voor het eerst 24 uur per dag mensen welkom zijn. In totaal zijn er over de hele week ruim 25.000 kaartjes beschikbaar, deze gaan volgende week vrijdag allemaal online in de verkoop. Tickets aan de deur halen, is niet meer mogelijk.

"Wij hebben vorig jaar natuurlijk ook wel gemerkt dat de wens om weer naar binnen te gaan heel groot is, daar willen we graag aan voldoen", zegt De Vries. "Heel Nederland is al open en nu geldt dat ook voor het café. En als je geen kaartje kan of wilt kopen, kun je ook er ook virtueel bij zijn. In die zin is dit jaar heel Nederland welkom."

Het stemmen voor de Top 2000, die van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond wordt uitgezonden, kan vanaf donderdag. De stemweek eindigt volgende week woensdag. Aan het einde van de middag maakt NPO Radio 2 ook direct de top 10 bekend.

Door: ANP

28 maart '24 ( 8:50)

Veel kritiek op plan NPO, ook van FNV

Vakbond FNV vindt het plan van de Nederlandse Publieke Omroep om de sociale veiligheid op de werkvloer te verbeteren "nogal vrijblijvend". Dat laat Andrée Ruiters, vakbondsbestuurder van FNV Media & Cultuur, weten als reactie op het woensdag gepresenteerde plan van aanpak.

28 maart '24 ( 8:42)

Protest bij cultureel centrum in Amsterdam om vertoning Israëlische films

Tegenover De Balie in Amsterdam protesteren woensdagavond zo'n dertig mensen tegen de vertoning van Israëlische films in het cultureel centrum. In De Balie zijn deze week drie films van Israëlische makers te zien in het kader van het Seret Film Festival.

28 maart '24 ( 8:40)

Optreden verstoren van Lenny Kuhr onacceptabel volgens Kunstenbond

Kunsten '92 noemt het "onacceptabel" dat een optreden van Lenny Kuhr zondag kon worden verstoord door pro-Palestijnse activisten. Dat schrijft de belangenorganisatie van de wereld van kunst, cultuur en erfgoed in een bericht aan de Tweede Kamer.

28 maart '24 ( 8:30)

NPO plan voor veiligere werkvloer gepubliceerd

De NPO heeft woensdagmiddag het plan van aanpak voor een veilige werkvloer gepubliceerd. Het plan, dat werd opgesteld naar aanleiding van het rapport van de Commissie-Van Rijn, lag al grotendeels op straat nadat RTL Nieuws het begin deze maand in handen had gekregen. Destijds wilde de NPO niet reageren op het uitgelekte plan en liet weten dat het definitieve plan nog moest worden vastgesteld.

27 maart '24 (15:14)

Podia willen veiligheidsprotocol na verstoren concert Lenny Kuhr 

De culturele sector moet een veilige haven blijven voor makers, medewerkers en publiek. Dat stellen de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in een gezamenlijke verklaring naar aanleiding van het verstoren van een concert van Lenny Kuhr. De drie organisaties willen met cultuurstaatssecretaris Fleur Gräper in gesprek voor het opstellen van een veiligheidsprotocol.

27 maart '24 ( 9:38)

Vergunning NPO niet vijf, maar twee jaar verlengd

Een domper voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Het demissionair kabinet wil de vergunning (concessie) niet met de standaardtermijn van vijf jaar verlengen, maar met twee jaar. Haagse bronnen vertellen aan RTL Nieuws dat de ministerraad hier donderdag waarschijnlijk voor gaat stemmen. Dit besluit kan gevolgen hebben voor de publieke omroepen en hun medewerkers.

27 maart '24 ( 9:03)

Sweet Dreams en De Avondshow ontvangen Dutch Directors Awards

De film Sweet Dreams en het VPRO-programma De Avondshow met Arjen Lubach zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de DDG Awards. De prijzen van de Dutch Directors Guild, de Nederlandse vakbond van film- en televisieregisseurs, worden jaarlijks uitgereikt. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam werden in totaal elf prijzen verdeeld.

27 maart '24 ( 8:49)

Drie Van Goghs langdurig te zien in Rijksmuseum

Bezoekers van het Rijksmuseum in Amsterdam kunnen vanaf nu drie schilderijen van Vincent van Gogh bekijken die de Amsterdamse Stichting P. en N. de Boer langdurig aan het museum heeft uitgeleend. Het gaat om de werken Stadsgezicht in Amsterdam (1885), Oever met bomen (1887) en Korenveld (1888).

27 maart '24 ( 8:44)

Gijs Rademaker wil op de planken staan met voorstelling over dino's

Gijs Rademaker wil graag een theatertournee doen met een voorstelling over dinosauriërs. Dat zegt de RTL-opiniepeiler, die samen met Maarten van Rossem een podcast over de dieren maakt en onlangs ook een Videolandserie, in het AD.

26 maart '24 (14:24)

BNNVARA maakt docuserie over Henk Schiffmacher

BNNVARA heeft een docuserie gemaakt over tatoeëerder Henk Schiffmacher. De reeks Schiffmachers' Legacy is vanaf 9 april te zien via NPO Start, kondigt de omroep dinsdag aan.